uszczelka ponoc kosztuje 180 zl a jak sie wymieni i bedzie tak samo prosze o pomoc nie moge sobie dac rady z madzią: ponoc we wszystkich madziach leje sie szyberdach fabryczny
Przeciekający szyberdach
1, 2
mam putanko czy komys sie leje szyberdach w 323f ba,bo mi tak i nie wiem co zrobic ztym fantem szok
uszczelka ponoc kosztuje 180 zl a jak sie wymieni i bedzie tak samo prosze o pomoc nie moge sobie dac rady z madzią: ponoc we wszystkich madziach leje sie szyberdach fabryczny
- Od: 24 sty 2005, 13:40
- Auto: mazda..323f..1.5.16v
Ja w swoim MX-e miałem podobny problem z szyberdachem. Ciekło i ciekło.
Myślałem, że to uszczelka a tu
, zapchane były kanały odprowadzające wodę. Są tam dwa w przednich słupkach które wychodzą pod przedni błotnik. Przetkałem i teraz jest O.K. Zrób to samo.

1. Renault 5 1.1 '91r
2. Mazda MX-3 1.8 V6 24v '93r
3. Ford Probe 2.0 16v '94r (engine FS made by Mazda ;))
4. Mazda 6 2.0 16v '02r Automat
2. Mazda MX-3 1.8 V6 24v '93r
3. Ford Probe 2.0 16v '94r (engine FS made by Mazda ;))
4. Mazda 6 2.0 16v '02r Automat
- Od: 13 maja 2004, 17:30
- Auto: Mazda 6 2.0 Automat, Bose, Webasto, Skóra...
wesoly napisał(a):spoko jestescie
smiejcie sie co tam to tylko szyberdach zapytac sie
to kazdy ha ha ha efcia!!!!
![]()
stary luzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

- Od: 18 kwi 2004, 13:00
voodoo-doll napisał(a):Ja w swoim MX-e miałem podobny problem z szyberdachem. Ciekło i ciekło.Myślałem, że to uszczelka a tu
, zapchane były kanały odprowadzające wodę. Są tam dwa w przednich słupkach które wychodzą pod przedni błotnik. Przetkałem i teraz jest O.K. Zrób to samo.
MIALEM DOKLADNIE TO SAMO PRZED ZIMA.
Wesoly najpierw wyczysc kanaly a potem jak nie pomoze ewentualnie zmien uszczelka
Prawdziwy mężczyzna powinien posiadać wał a nie jakieś tam przeguby :P
- Od: 16 lis 2003, 12:35
- Auto: CLS320 CDI
mi tez nie cieknie w F-ce
! wiec chba faktycznie ty masz pecha. WAZNE- jak juz naprawisz to polecam w miare regularnie czyscic prowadnice bo tam duzo syfu sie zbiera, do tego smrowanie od czasu do czasu i bedzie git 

katalogowo 215km/h... -a wystarczyło ją pogłaskać
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 29 sty 2005, 19:03
- Auto: 323F,2.0,V6,1995r,159tys
Dzieki temu postowi sobie przypomnialem, bo zima i dawno sie nie jezdilo z otwarta dziura.
Czym najlepiej przesmarowac szyber?? U mnie przy otwieraniu taki zgrzyt, ze wstyd otwierac jak kogos wioze....
Wydobywa sie z niego taki odglos jakby jakies zabki przeskakiwaly. Po prostu masakra...
Smarowanko wystarczy czy to co innego.
Czym najlepiej przesmarowac szyber?? U mnie przy otwieraniu taki zgrzyt, ze wstyd otwierac jak kogos wioze....
Wydobywa sie z niego taki odglos jakby jakies zabki przeskakiwaly. Po prostu masakra...
Smarowanko wystarczy czy to co innego.
- Od: 23 wrz 2004, 17:55
- Auto: 323F BG 1.6 16V '91r (LPG)
Mam ten sam problem, poki co jest zima wiec sie nie uzywa... ale odglos otwieranego szyberdachu jest okropny
u mnie nie slychac zeby cos przeskakiwalo jest to jednostajny ciagly bardzo glosny dzwiek, nie wiem co jest tego przyczyna silniczek zebatki? nie wiem.... na wiosne trzeba bedzie sie tym zajac
pozdrawiam
pozdrawiam
- Od: 17 sty 2005, 14:48
- Auto: Mazda 323f bg 1.6 16v '93
voodoo-doll napisał(a):Ja w swoim MX-e miałem podobny problem z szyberdachem. Ciekło i ciekło.Myślałem, że to uszczelka a tu
hej, a może mógłby ktoś podpowiedzieć jak je przepchnąć? gdzie się zaczynają? bo mi też cieknie, myślałem, że to kwestia uszczelki, ale skoro można przetknąć, to byłoby taniej nieco..
btw, a jakby co, to uszczelkę gdzie najlepiej/najtaniej można kupić?
-
Gość
może się komuś przyda jak to zrobiłem: na przyszłość
okazało się, że jeden z kanalików był mocno zatkany błotem i ogólnie pojętym brudem. wloty są w przednich narożnikach otworu szyberkowego, a wyloty za nadkolami (trzeba je zdjąć). przetykałem je linką od roweru
pomalutku raz od góry raz od dołu i poszło
starałem się działać ostrożnie, bo nie chciałem uszkodzić jakiejś końcówki, bo nie wiem dokładnie jak wyglądają. operacja zakończona pomyślnie, może padać:D
pozdrawiam!
haldir
okazało się, że jeden z kanalików był mocno zatkany błotem i ogólnie pojętym brudem. wloty są w przednich narożnikach otworu szyberkowego, a wyloty za nadkolami (trzeba je zdjąć). przetykałem je linką od roweru
pozdrawiam!
haldir
-
Gość
Dzięki za pomoc dawno miałem problem z cieknącym szyberdachem teraz już wiem że to przez zapchany kanalik narka
Pozdrowienia dla haldir
[code][/code][url][/url]

Pozdrowienia dla haldir
-
Gość
widze ze to jednak popularny problem moja madzia też przecieka cała lewa podsufitka i nie wiem czy to uszczelka czy te kanaliki:) ale cos pokombinuje. Ciekawa sprawa obdzwoniłem chyba z 15 gości zajmujących się szyberdachami i żaden ich nie naprawia:/ tylko montują i serwisują już te które zamontowali.
FoXtom
- Od: 30 mar 2007, 19:20
- Auto: mazda 323f 1.5 1995r
donDanielon napisał(a):noo u mnie problem podobny..wiec moze ktos wkoncu zarzuci info jak to przetkac ?
No przecież pisałem w maju 2006
Od tamtego czasu zero problemów!
-
Gość
1, 2