Witajcie Mazdowicze.
Pod skrzynką bezpieczników odkryłem czarne pudełko z odłączonymi kostkami. Gdy podłączę kostki to piszczy (daje przerywany sygnał) . Co to jest za urządzenie bo na necie nie mogę znaleźć?
Co to za urządzenie | MX3 1,6 95r
Strona 1 z 1
Jak dla mnie to wygląda na sterownik SRS czyli poduszki
i teraz jak podepniesz to piszczy ale jak tzn ile sygnałów wydaje i przerwa oraz czy miga kontrolka od poduch w zegarach
i teraz jak podepniesz to piszczy ale jak tzn ile sygnałów wydaje i przerwa oraz czy miga kontrolka od poduch w zegarach
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
jest dluzszy pisk gdy otwierasz badz zamykasz fure z pilota, jezeli nic nie robisz a piszczy to moze miec jakies spiecie lub blad
- Od: 19 cze 2011, 15:12
Po podłączeniu piszczy 4 lub 5 razy potem z 10 sek cisza i znów piszczy.Nie sprawdzałem czy kontrolka od poduch mruga. Jutro podłączę i sprawdzę
Centralny nie działa. został założony sterownik z alarmem lecz też nie działał.
Znalazłem to urządzenie jak i centralkę od zamków (lub alarm) tydzień temu.
Madzie mam zakupioną 2 tygodnie
Centralny nie działa. został założony sterownik z alarmem lecz też nie działał.
Znalazłem to urządzenie jak i centralkę od zamków (lub alarm) tydzień temu.
Madzie mam zakupioną 2 tygodnie
Pozdrawiam...Jarosław
- Od: 18 mar 2012, 15:31
- Auto: Mazda MX3 1,6 DOHC 1995r
To kto to zakladał ze tak popaprał robotę, odłacz alarm bo on tylko przeszkadza, bo masz jakby 2 sterowniki od centralki i podłącz swoją centralke, jezeli dalej to samo trzeba sprawdzic czy nie ma jakis spięć, oraz poszukaj o regulacji podnosnikow od centralki w razie naprawy zamkow, jak nie pomoze nie podłanczaj tego sterownika
Już tak zrobiłem Odłączone są oby dwa.
Jak pisałem na początku po zakupie był podłączony tylko sterownik dołożony a ten na zdjęciach odłączony.
I tak centralny nie działał ani z kluczyka ani z pilota.
Teraz odłączone mam oby dwa by się instalacja czasem nie zapaliła.
Sterowniki znalazłem przypadkiem jak demontowałem fanfary założone przez pseudo tuningowca.
Jak pisałem na początku po zakupie był podłączony tylko sterownik dołożony a ten na zdjęciach odłączony.
I tak centralny nie działał ani z kluczyka ani z pilota.
Teraz odłączone mam oby dwa by się instalacja czasem nie zapaliła.
Sterowniki znalazłem przypadkiem jak demontowałem fanfary założone przez pseudo tuningowca.
Pozdrawiam...Jarosław
Acha jezeli siedzial nad nim tuningowiec, to bym cala elektryke obejrzal dokladnie, bo zeby nawet sonda nie miala kombinacji kabelkowo alpeiskich, pądłącz oryginalna to co masz, bo tamto to alarm z centralka razem, po drugie powinien byc czujnik, taka jakby diodka na koncu kabla, oraz trzeba sprrawdzic czy wogole chodza silniki o regulacji poszukaj jest o tym.
A najwazniejsze jak piszesz ze to chcesz sam zrobic to sprawdz bledy kompa bo masz jak widze niezle mixy z mazda, rezystor z dioda i patrz kody sa na forum
A najwazniejsze jak piszesz ze to chcesz sam zrobic to sprawdz bledy kompa bo masz jak widze niezle mixy z mazda, rezystor z dioda i patrz kody sa na forum
Błędy już sprawdziłem. Żadnych nie wykazała. Kompa też zresetowałem. A Pseudo-tuningowiec zamontował przełącznik między fotelami by załączać kupione na Alledrogo 5 fanfar założył z małą sprężarką w komorze silnika, wszystko pordzewiało i gdy to wypruwałem zauważyłem w.w odłączone pudełko.
Pozdrawiam...Jarosław
to co on puszczal muze przez fanfary czy te 5 jako pod alarm hehehe
na towim miejscu to ja bym dokladnie przejrzal cala elektryke tego auta od przodu az do samego tylu i od dolu i od gory
posprawdzam odme, filtry oraz bezpieczniki, olej wymienil

na towim miejscu to ja bym dokladnie przejrzal cala elektryke tego auta od przodu az do samego tylu i od dolu i od gory
posprawdzam odme, filtry oraz bezpieczniki, olej wymienil
Strona 1 z 1