Maska sie nie chce domknąć..:(
Strona 1 z 1
Witam.Tak jak napisałem w tytule mam problem z tym ze maska prz zamknieciu nie dopasowywuje sie tak jak powinna.dzieje sie tak poniewaz ostatnio mialem mała strluczke i uderzyłem goscia w tył lekko.maska sie nie pogieła ale przy zamykaniu nie dopasowywuje sie rowno do prawego i lewego błotnika. nie wiem czy to wina zatrzasku przy masce czy moze mazka sie lekko wygiela i trzeba by było z nia podjechac do blacharza?
- Od: 12 lut 2010, 12:19
jak masz PAS PRZEDNI to zaprzyj sie dobrze nogami o ziemie i szarpnij go do przodu i powinno być dobrze ^^
a zakładam ze jeszcze maska odstaje ci troszkę do góry wiec przy zamku na pasie przednim sa 2 śruby popuść je lekko i stuknij (młotkiem , grzechotką, kluczem, ręka) lekko w dół w zamek i dokręć i powinno być wszystko oki ^^
a zakładam ze jeszcze maska odstaje ci troszkę do góry wiec przy zamku na pasie przednim sa 2 śruby popuść je lekko i stuknij (młotkiem , grzechotką, kluczem, ręka) lekko w dół w zamek i dokręć i powinno być wszystko oki ^^
- Od: 13 paź 2009, 12:43
- Auto: Mazda MX-3 sport coupe
Po proste koledzy chodzi o to żebyś zajął się pasem przednim, na tym miejscu co znajduję się część zamka musisz je trochę wyprostować. Może tego nie widać ale wystarczy że lekko się wgniecie w dół to maska nie ma jak się domknąć. Miałem tak w zimie z innym samochodem dostawczym
musiałem trochę "wygiąć" do góry pas a bolec od maski wyprostować.
Mazda
- Od: 24 paź 2009, 11:25
- Auto: –
Strona 1 z 1