!!!! Co może być ? świece i przewody są nowe, czym to może byc spowodowane Nagar na stykach kopułki (323F BA KF)
Strona 1 z 1
Witam , mam problem z szrpaniem wydaje mi sie że jest to spowodowane nagarem na stykach w kopułce i na palcu rozdzielacza (w silniku V6 2.0 BA) jak je przeczyściłem papierem ściernym to było dobrze nie szarpała, jednak po kilku set kilometrach znowu zachodzi nagarem i szarpie
!!!! Co może być ? świece i przewody są nowe, czym to może byc spowodowane
???????? 
!!!! Co może być ? świece i przewody są nowe, czym to może byc spowodowane Mniam GTR
1,3 bara to brrrrrr jedyne 300KM
Prawdopodobnie styki były nieraz czyszczone a właściwie zdrapywany nagar.Niestety,powiększa się wtedy odstęp palec – styk i występuje zwiększone iskrzenie co powoduje odkładanie nagaru.Polecam to co mój poprzednik, czyli wymiana palca z kopułką.
Tylko "efka" liczy się, w "efce" można byle gdzie......

- Od: 20 paź 2003, 19:47
- Auto: Madzia 323 f BG B6E 1.6 8v 90r
Ale kopułka była dość nowa, czy może to być spowodowane tym czyszczeniem papierem ściernym???????? bo aż tak mocno to tego nie czyściłem ale może tą wierzchnią warstwe nie można ruszać , a czymoże to byc spowodowane czymś innym?????
Mniam GTR
1,3 bara to brrrrrr jedyne 300KM
To wszystko zalezy od tego jak grubym papierem szlifowales te styki?
Powinno sie to robic jak najdrobniejszym aby nie powstawaly slady i zeby nie sniedzialo w tym miejscu.
Najlepszy papier do tego to 400
Pozdrawiam
Powinno sie to robic jak najdrobniejszym aby nie powstawaly slady i zeby nie sniedzialo w tym miejscu.
Najlepszy papier do tego to 400
Pozdrawiam
MAZDA MILENIA 2,5 V6 is de best

- Od: 20 paź 2003, 15:28
- Auto: MILENIA 2.5 V6, JEEP , 323F BA
Strona 1 z 1