wiec tak mam taki problem podczas jazdy slychac na dolach glosne stuki z przodu nie sa to koncowki odrazu mowie! skad wiem
Stukanie w ukladzie kierowniczym
Strona 1 z 1
witam szukalem szukalem i szukalem na tym forum ale nie znalazlem.
wiec tak mam taki problem podczas jazdy slychac na dolach glosne stuki z przodu nie sa to koncowki odrazu mowie! skad wiem
poniewaz nawet gdy samochod stoi i poruszam energicznie kierownica slychac stukanie gdzies zaraz za podloga gdzie wychodzi kierownica z kokpitu i nie wiem czy tam sa jeszcze jakies lozyska czy cos bo nic nie moge tam dopatrzec tak wyglada jak by cos sie odkrecilo czy wyrobilo w ukladzi kierowniczym, jak wyjezdzam na aswalt to stuki ustaja :/ co to moze byc????
- Od: 9 paź 2008, 13:59
- Auto: 323 f BA 1.5 16v
konieczna mi pomoc bo nie wiem co to jest czy mi sie cos dzieje z autem powaznego czy nie
? gdzie mam szukac usterki
Ostatnio byłem na diagnostyce i też mam leke stuki przy obracaniu kierownicy. Gość mi powiedział że to część w maglownicy sie wyrobiła ale nie kazał jej odrazu naprawiać ponieważ nie jest to uciążliwe i nie wpływa to negatywnie na bezpieczeństwo. Proponuje abyś odwiedził stacje diagnostyczną i tam dopiero ci powiedzą co masz dalej robić.
- Od: 9 lut 2009, 17:37
- Auto: Mazda 323F BA 98r. 1.5
hmm ciekawe ile kosztowalo by takie cos, ale jak by sie wyrobilo cos w maglownicy to by stukalo tez na dolkach
? to tak slychac jak by cos tam latalo :/ hmm
u mnie stukało w jednym przednim kole jak jechałem po nierównej drodze, jak i na postoju przy kręceniu kierownicą. po wymianie koncówki układu kierowniczego jest cisza w aucie. 90zł końcówka + 110zł robocizna i zbierzność. może Ci sie przyda 
- Od: 19 sie 2008, 14:11
- Auto: 323F (BA), 1.5, '98
remont magla to droga spraw a wyciągnięcie go katorga .... na 90 % stuka Ci na listwie magla wyrobiły się tulejki teflonowe .
ps jak nie cieknie olej z magla nie masz się czym martwić luz jest jeszcze w miarę mały
ps jak nie cieknie olej z magla nie masz się czym martwić luz jest jeszcze w miarę mały
#Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier**** laj w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą #
#prostota konstrukcji góruje nad finezją kształtów#
#sukces ma wielu ojców, i trwa to dotąd, aż zostaje sam,porażka jest sierotą#
#prostota konstrukcji góruje nad finezją kształtów#
#sukces ma wielu ojców, i trwa to dotąd, aż zostaje sam,porażka jest sierotą#
- Od: 26 wrz 2008, 08:01
- Auto: z5 ba
Strona 1 z 1