prawdę mówiąc wydaje się być logiczne, że koła powinny się blokować
czytałem coś takiego, że w naszych mazdach skuteczność tylnych hamulców bębnowych jest "mizerna" i trzeba coś kombinować przy korektorze siły hamowania
jak to u was wygląda ?
www.mazdaspeed.pl
kropekm napisał(a):Witam, byłem dzisiaj na przeglądzie i niestety wynikł problem z tylnymi hamulcami, tylne koła nie blokują się jak nacisnę hamulec nożny, maszyna pokazuje 0,7-0,8 na obu kołach, ręczny blokuje koła, diagnosta mi powiedział, że koła muszą się blokować, szczęki mam nowe, płyn nigdzie nie ucieka, z kolei wcześniej byłem u mechanika i jak wymienił mi szczęki to wskazanie było takie same i powiedział mi, że jest ok.
prawdę mówiąc wydaje się być logiczne, że koła powinny się blokować
czytałem coś takiego, że w naszych mazdach skuteczność tylnych hamulców bębnowych jest "mizerna" i trzeba coś kombinować przy korektorze siły hamowania
jak to u was wygląda ?
kropekm napisał(a):układ jest na pewno odpowietrzony, niedawno robiłem hamulce i pedał jest twardy, może trafiłem na nadgorliwego diagnostę
łukaszinio napisał(a):w bębnie masz jeszcze otwór nagwintowany w który wkręcasz srube M8 wkręcasz do oporu i bęben odkleja się od piasty
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości