strasznie prowadza tył
1, 2
jak jadę po śniegu to czuje gdy to kolo przeslizguje się po bębnie wtedy mnie właśnie zarzuca a nie daj Boże jak jest lód na drodze wtedy 40 km/h nie więcej. Aha Opony bardzo dobrze trzymają bo mimo tego że nie raz tre po śniegu i to przy ruszaniu, a madzia sobie radzi.
Więc albo mam coś z szczekami albo zjajowane bębny. Chociaż jak pytałem znajomego mechanika to się jeszcze nie spotkał z takim przypadkiem. Był bym pierwszy. Wie ktoś może orientacyjnie ile takie bębny kosztują?? Mówię o komplecie na oba koła
Więc albo mam coś z szczekami albo zjajowane bębny. Chociaż jak pytałem znajomego mechanika to się jeszcze nie spotkał z takim przypadkiem. Był bym pierwszy. Wie ktoś może orientacyjnie ile takie bębny kosztują?? Mówię o komplecie na oba koła
Napisze tu bo nikt pewnie napisze na poscie "Problem z ABS".
A wiec potrzbuje fote tylnych hamulcow z ABS'em poniewaz cos mi pier sie abs wlacza sie podczas np dojezdzania do krzyzowki. pewnie ktorys czujik jest daleko jeszcze od tej zebatki. a nie wiem jak bylo ori ://dla przykladu tak jak na tej fotce:http://allegro.pl/mazda-323-323f-bj-99-samoregulator-cylinderek-kpl-i1335382980.html
A wiec potrzbuje fote tylnych hamulcow z ABS'em poniewaz cos mi pier sie abs wlacza sie podczas np dojezdzania do krzyzowki. pewnie ktorys czujik jest daleko jeszcze od tej zebatki. a nie wiem jak bylo ori ://dla przykladu tak jak na tej fotce:http://allegro.pl/mazda-323-323f-bj-99-samoregulator-cylinderek-kpl-i1335382980.html
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
sly180 napisał(a):jak jadę po śniegu to czuje gdy to kolo przeslizguje się po bębnie wtedy mnie właśnie zarzuca a nie daj Boże jak jest lód na drodze wtedy 40 km/h nie więcej. Aha Opony bardzo dobrze trzymają bo mimo tego że nie raz tre po śniegu i to przy ruszaniu, a madzia sobie radzi.
W 30s znalazłem na allegro

zahariash napisał(a):Nieprawda. Spokojnie może się zblokować. Przecież teraz praktycznie jest śnieg wszędzie... Wielkiej siły nie potrzeba.
Ale o czym ty piszesz? To że koła się blokują na śliskim, to normalka przy hamowaniu. Jednak tarcie zapieczonych zacisków, bądź blokującego się bębna powoduje niekontrolowane pływanie auta na śliskim śniegu i lodzie.
Na suchym tego nie zauważysz poza zwiększonym spalaniem i szybszym zdzieraniem opon.
nie wiem o jakie foto Ci chodzi ale nawiązując do aukcji do której podałeś linka to raczej nikt nie rozbierze u siebie bębna żeby cyknąć fotki, szczególnie nie posiadając garażu. co do abs to pierścień jest na piaście więc nie wiem co ma do tego bęben z aukcji.
- Od: 15 lut 2009, 18:00
- Auto: była 323F BA BP 95r.
jest Mondeo MK4
Aukcje p[odalem po to zeby ktos nie kumaty zaczail o co chodzi. a mi chodzi o ustawienie czujnika absu.
bo nie wiem czy jest on ustawiony tak:0/ czy tak 0-. o to mi sie rozchodzi.
Ja sciagnolem stare czunjiki juz jakis czas i zakldajac nowe nie wiedzialem jak je ustawic.a czujnik byly z bj-tki tak wogole i dltaego tez pisze.
bo nie wiem czy jest on ustawiony tak:0/ czy tak 0-. o to mi sie rozchodzi.
Ja sciagnolem stare czunjiki juz jakis czas i zakldajac nowe nie wiedzialem jak je ustawic.a czujnik byly z bj-tki tak wogole i dltaego tez pisze.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Panowie bębny są już okej. Ale nadal to samo. Powiedzieli mi na diabnostyce że mam leciuti luz ale to nie bedzi miało wplywu na tył. Amortyzatory wyszły z przodu 85 % tyłu 65 czyli można powiedziec ze tyl sie konczy dotego cos mi go zaczelo dobijac na dolach moze sprenzyna, albo amorki już nie dają rady;/
heh mam dziwną prośbę dla osób które mają kanał moja mazda jak bylo sucho 140 i nic teraz spadło trochę śniegu i 50 ciężko jechać mam leciutki luz na tulejce z tyłu ale podejrzewam że jest skrzywiony [waaaco?] lub coś innego. Może ktoś będzie grzebał coś w swojej mazdzie na kanale i mógł by zrobić kilka zdjęci tylniego zawieszenia od tyłu może jak porównam to coś znajde
1, 2