Problem z amortyzatorem

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez soshu » 16 wrz 2009, 16:33

Witam,
Od dłuższego czasu podczas jazdy przy skręcaniu słychać trzeszczenie głównie po lewej stronie z przodu. Mechanik stwierdził że to końcówka drążka – wymieniona, później że to drążek kierowniczy – wymieniony teraz twierdzi że to amortyzator i że jest do wymiany. Moje pytanie czy to rzeczywiście trzeba wymienić amortyzator czy może wystarczy to jakoś inaczej naprawić
Forumowicz

Od: 29 sie 2007, 13:02
Auto: Mazda 323C BA

Postprzez tekknoraver » 16 wrz 2009, 19:06

może to łożysko mcphersona? przeszukaj pod tym kątem forum a wszystko się dowiesz :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 1 gru 2006, 13:03
Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF

Postprzez widuch sławomir » 28 wrz 2009, 04:01

masz problem z łożyskiem makpersona tak jak napisał kolega koszt takowego ok 35 zł wyienisz sam poprostu się zużyło i teraz plastik bądź teflon bo nie wiem z czego ono jest trze odrugą jego czę
widuch sławomir

Postprzez widuch sławomir » 28 wrz 2009, 04:01

masz problem z łożyskiem makpersona tak jak napisał kolega koszt takowego ok 35 zł wyienisz sam poprostu się zużyło i teraz plastik bądź teflon bo nie wiem z czego ono jest trze odrugą jego część miałem to samo puki go nie wymieniłem i nie dokręciłem amortyzatora pozdrawiam
widuch sławomir