ściąga przy przyspieszaniu.
Strona 1 z 1
Witajcie, mam taki problem, że po wcisnięciu pedału gazu, gdy auto przyśpiesza, ściąga go w prawą stronę. Gdy zdejmę nogę z gazu, ustępuje to.... Czego może to być przyczyna?
- Od: 2 wrz 2004, 08:30
- Auto: mazda 323f 1.8 16V GLX 93r
Wahacze 
Wahacze, hamulce (zaciski), opony...
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
GofNet napisał(a):hamulce (zaciski), opony
przy przyspieszaniu
umnie to najprawdopodobniej mechanizm róznicowy w skrzyni biegów. wes podnieś przod mazdy tak aby oba koła były w powietrzu i zapal silnik i wrzuć 1 bieg i zobacz czy coś stuka lub czy ktoreś z koł sie nie kreci
MÓJ WARSZTACIK DOBRYCH CEN :) www.mstechnik.dbv.pl
WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
- Od: 10 gru 2003, 17:02
- Auto: M323BG, Rover 200si 1.4l 103HP
Możliwe, jeśli cały czas ciągnie na bok, niezależnie od tego, czy się hamuje, przyspiesza, czy jedzie z jednolitą szybkością.Waluś napisał(a):przy przyspieszaniuGofNet napisał(a):hamulce (zaciski), oponychyba nie
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
GofNet napisał:
hamulce (zaciski), opony
Waluś napisał:
przy przyspieszaniu chyba nie
GofNet napisał:
Możliwe, jeśli cały czas ciągnie na bok, niezależnie od tego, czy się hamuje, przyspiesza, czy jedzie z jednolitą szybkością.
czytaj uwaznie:
madzia323f napisał(a): Gdy zdejmę nogę z gazu, ustępuje to....
Ja mam to samo, ale zauważyłem, ze mam luz na łożysku. W nastepnym tygodniu bede zmienial to dam znac czy ustapilo.
Ja też mam to samo mi ściąga w lewo, ale... tylko jak jade sam:) Posadzcie na fotelu pasazera kogos o zblizonym ciezarze i zobaczcie czy macie to samo. Moze to po prostu nierowny rozklad mas 
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Witam,
Spradź również końcówki drążków kierowniczych, zarówno od strony koła jak i UWAGA od strony przekładni kierowniczej. Ostatnio grzebałem przy renault twingo z takimi samymi objawami i okazało się, że przegub od strony przekładni (tzw. "jabłko") miał luz ok 4 mm!!
Pozdrawiam
Spradź również końcówki drążków kierowniczych, zarówno od strony koła jak i UWAGA od strony przekładni kierowniczej. Ostatnio grzebałem przy renault twingo z takimi samymi objawami i okazało się, że przegub od strony przekładni (tzw. "jabłko") miał luz ok 4 mm!!
Pozdrawiam
- Od: 4 lip 2005, 23:13
- Auto: Saab 9000 2.3 Turbo benzyna
Strona 1 z 1