W mojej 323F Ba są lusterka elektryczne. Działają O.K. tylko, że jest jeden mankament tzn. jedno z nich znaczy się lewe nie podgrzewa się. Prawe jest O.K. Grzeje jak trzeba. Mam pytanie czy w 323F BA występowały lusterka elektryczne bez podgrzewania, a poza tym to jak sprawdzic działanie grzałki znajdującej się pod lusterkiem
Pozdro
Lusterka elektryczne – brak podgrzewania (323F BA)
Strona 1 z 1
Elo,
podgrzewane elektryczne lusterka były w wyposażeniu opcjonalnym 323 '94- (dane z katalogu niemieckiego), a co do niesprawności myślę, że chodzi o jakieś kabelki.
podgrzewane elektryczne lusterka były w wyposażeniu opcjonalnym 323 '94- (dane z katalogu niemieckiego), a co do niesprawności myślę, że chodzi o jakieś kabelki.
Najlepiej to pewnie w ASO – wtedy masz gwarancję, ze podgrzewanie będzie na 100% działać. W uzywanym tego nie wiesz nigdy. Po drugie używane podgrzewane trafić jest stosunkowo trudno.
A tak w ogóle – nie da się bez podgrzewania życ
:lol:
Lepiej oszczędzaj kase na lakier, bo to rzeczywiscie zmienia postać rzeczy.
Pozdro
Smirnoff
A tak w ogóle – nie da się bez podgrzewania życ
Lepiej oszczędzaj kase na lakier, bo to rzeczywiscie zmienia postać rzeczy.
Pozdro
Smirnoff
- Od: 20 paź 2003, 17:16
- Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6
Jasne, że się da ale mnie to poprostu w......tiiiitt....., że coś jest nie tak
Myślałem, że jakby było tanie to bym sobie walnął, ale nie wiadomo jeszcze jaka jest przyczyna nie grzania, bo możo to poprostu odłączony jakiś zwykły kabelek jak to powiedział Globy????
Ciekawe ile taki kosztuje w aso??????
Myślałem, że jakby było tanie to bym sobie walnął, ale nie wiadomo jeszcze jaka jest przyczyna nie grzania, bo możo to poprostu odłączony jakiś zwykły kabelek jak to powiedział Globy????
Ciekawe ile taki kosztuje w aso??????
Czy dochodzi napięcie to sprawdzęw najnbliższym czasie, ale nie mam pojęcia jak rozebrać lusterko. Ponoć nie da sie za bardzo, bo trzeba jakoś zdjąć samo szkło a nikt nie wie jak to zrobić żeby nie ztłuc.
Pozdro
Pozdro
No wszyscy maja racje ale ........................ :arrow:
Panowie zwrociliscie uwage na to wlasnie podgrzewanie lusterka?
To jest folia przyklejona do lusterka , ktora mozna sobie samemu dopasowac od innego auta tylko trzeba poszukac, a podlaczenie to sa tylko dwa kabelki zadnej filozofii nie ma. Wklad podgrzewania bo wlasnie tak to sie nazywa moze kosztowac okolo 25-50 pln. I sie wtedy go przykleja do lusterka bo jest z samoprzylepny
Pozdrawiam :lol:
A co do nastepnego pytania jak rozebrac lusterko hehehehe.........
Mianowicie trzeba byc w posiadaniu suszarki takiej jak uzywaja na lakierniach i podgrzewac brzegi lusterka aby plasstyk zrobil sie miekki i wyciagnac same szklo, szklo dodatkowo jest przyklejone ale klej nie stanowi problemu. Inne rozebranie lusterka nie wchodzi w gre bo pekaja szkla sprawdzilem bo jedno mi peklo przy robieniu moich kierunkow w lusterkach. Trzeba poprostu wyciagac same szklo bo ta plastykowa ramka jest przykrecana do mechanizmu , po wyjeciu szkla odkreca sie ramke i caly mechanizm lusterka na wierzchu........
Nie jest to proste hehehehehe :lol:
Panowie zwrociliscie uwage na to wlasnie podgrzewanie lusterka?
To jest folia przyklejona do lusterka , ktora mozna sobie samemu dopasowac od innego auta tylko trzeba poszukac, a podlaczenie to sa tylko dwa kabelki zadnej filozofii nie ma. Wklad podgrzewania bo wlasnie tak to sie nazywa moze kosztowac okolo 25-50 pln. I sie wtedy go przykleja do lusterka bo jest z samoprzylepny
Pozdrawiam :lol:
A co do nastepnego pytania jak rozebrac lusterko hehehehe.........
Mianowicie trzeba byc w posiadaniu suszarki takiej jak uzywaja na lakierniach i podgrzewac brzegi lusterka aby plasstyk zrobil sie miekki i wyciagnac same szklo, szklo dodatkowo jest przyklejone ale klej nie stanowi problemu. Inne rozebranie lusterka nie wchodzi w gre bo pekaja szkla sprawdzilem bo jedno mi peklo przy robieniu moich kierunkow w lusterkach. Trzeba poprostu wyciagac same szklo bo ta plastykowa ramka jest przykrecana do mechanizmu , po wyjeciu szkla odkreca sie ramke i caly mechanizm lusterka na wierzchu........
Nie jest to proste hehehehehe :lol:
MAZDA MILENIA 2,5 V6 is de best
- Od: 20 paź 2003, 15:28
- Auto: MILENIA 2.5 V6, JEEP , 323F BA
Wiem już co jest z tym lusterkiem lewym!!!!!!!!!!! Ma ono regulacje elektryczną, ale nie ma grzałki. Napięcie dochodzi, ale nie ma gdzie dalej iść bo lewe lusterko(to co nie grzeje) ma przewodów 3, a prawe ma 5.
Muszę znaleźć sobie takie z podgrzewaniem....Poprosze kumpla, żebu mi przywiózł ze Słomczyna
Pozdro
Muszę znaleźć sobie takie z podgrzewaniem....Poprosze kumpla, żebu mi przywiózł ze Słomczyna
Pozdro
SimoneuS napisał(a):Tylko lusterka mechaniczne (w mazdzie) nie dają się rozłożyć (np 323BA-linki sa bezpośrednio połączone z wkładem).
Mechaniczne lusterko od Cronosa jest latwiej pozbawic szybki niz elektryczne od GE. Dodatkowo w Cronosie nie ma zadnych linek, tylko kawal preta zakonczony od wewnatrz samochodu uchwytem, a od strony wkładu plastikowym przegubem, na ktory jest nasunięta szybka z ramka, ktora niezaleznie od tego trzyma sie obudowy lusterka.
the right man in the wrong place...
A ma ktos moze schemat elektryki i jakie kable powinny iscdo lusterek i do szyby? bo u mnie wmiejscu przycisku do ogrzewania tylnej szyby jest zaslepka. wypadalo by to naprawic.
- Od: 2 gru 2009, 21:26
- Auto: Mazda 323f BA 1.5 16v 98'
Strona 1 z 1