Fotelik Maxi-Cosi do Mazdy 323F BA?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez verdanda » 3 maja 2011, 15:22

Witam,

Czy ktoś stosował foteliki Maxi Cosi w Mazdzie 323F BA?
Mam fotelik Cabrio Fix z bazą Easy Base 2, ale baza lata trochę na boki i nie jestem przekonana czy jest to dopuszczalne. A ponieważ na stronie Maxi-Cosi nie ma tego modelu mazdy na liście sprawdzonych samochodów, więc nie wiem czy ta baza się nadaje.
Z góry dziękuję za pomoc.
verdanda

Postprzez HOGUM » 3 maja 2011, 15:41

Ja ma fotelik Chico i też trochę lata na boki .W sumie to mogłem dobrac samochód do fotelika, co nie <lol>Z drugiej strony wózek Maxi Cosi to pewnie połowa wartości mojej Mazdy hehehe
– Kochanie, marzy mi się, żeby założyć na plażę coś takiego, co
sprawiłoby, że wszyscy by osłupieli.
– Łyżwy załóż.
Forumowicz

Od: 5 cze 2006, 16:06
Auto: Była 323 BG B6 1,6 16v jest
323F BA 1,8 16v 95r

Postprzez no_fear » 3 maja 2011, 21:34

verdanda napisał(a):Czy ktoś stosował foteliki Maxi Cosi w Mazdzie 323F BA?
Mam fotelik Cabrio Fix z bazą Easy Base 2, ale baza lata trochę na boki i nie jestem przekonana czy jest to dopuszczalne...

ja stosuję Maxi Cosi Cabrio Fix w 323F BA...ale mocuje go pasami, bez bazy :]
co prawda wiozłem potomka dopiero kilka razy ale wydaje się, że jest OK :)
Sprzedam: aparat P5 z cewką zewnętrzną by "Tadziol"
Obrazekwww.SPAmobile.pl
Forumowicz

Od: 1 lis 2006, 15:47
Auto: Galaxy MK2 2.3

Postprzez Malina » 4 maja 2011, 11:33

Ja użuwam od prawie 2 lat Maxi-Cosi Priory (ten od 9-18kg), bez bazy i zapinam go pasem. Jak dobrze się naciągnie pas to świetnie sie trzyma.
Polecam.
Forumowicz

Od: 11 maja 2008, 16:53
Auto: 323F 97' 1,5l BA Z5 :) LPG BRC SQ24

Postprzez Globus » 15 lip 2011, 12:37

Ale skoro daje się go zamontować na bazie, to pewnie i samymi pasami będzie można go zainstalować, chyba lepsze będzie takie rozwiązanie niż mało stabilna baza... podobno fotelik samochodowy Maxi Cosi Priori właśnie świetnie się spisuje montowany na pasy.
Globus

Postprzez yama » 26 lip 2011, 16:57

Maxi cosi pasuje ale tylko po zew- mam tak zamontowane u siebie. Do przodu pasuje jeszcze lepiej tylko oparcie trzeba odp ustawić
TZn tylko na skrajnych się da zamocować- Trzeba naciągnąć pas "na hama" bo fotelik lata na boki przy delikatnym obchodzeniu. Po 1 probie zalapiesz o co biega. Świetnie trzyma w zakrętach bo młody nigdy mi nie narzeka.
MAZDA &M....ITSUBISHI
Forumowicz

Od: 21 mar 2007, 19:14
Auto: mazda 3 1.6 BK/Eclipse 4g63(T awd)