Antena elektryczna w Maździe 323 BA – wątek wspólny
ja kupiłem też bo niestety zapomniałem sie i o drzewo zachaczyłem nią, a radia nie wyłączyłem i stał się psikus;p kupiłem od anglika i kostka była inna. Ale antena z anglika miala naszczescie kostke. Wiec ucielem w sowjej kostke poloczylem kabelki kolorami i gites 
Marcin
- Od: 23 wrz 2008, 17:58
- Auto: Mazda 323f BA 1998r. Special Edition 1.5 16V
po ile takie anteny chodza od Anglika ?
- Od: 18 mar 2008, 16:34
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 , LPG Koltec
Teraz Honda Accord 2.4 190KM Benzyna+LPG i Mazda 3 2.0 benzyna
Też właśnie muszę kupić antenę, bo niestety ktoś mi zepsuł poprzednią. Teraz mam zwykłą, którą się wyjmuje ręką, co jest troszkę irytujące. Za nową, automatyczną, mam zapłacić podobno 300 zł, to dla mnie za dużo, jak na taką "duperelę", bo jeszcze studia trzeba opłacić. Jestem ciekaw, ile za taką używaną anteną musiałbym zapłacić.
Znalazłem taką aukcję o antenach automatycznych na allegro. Jednak tam jest MAZDA 626, ale nie ma 323. Czy to jest taka wielka różnica, że nie będę mógł jej założyć w MAZDA 323F BA?
http://www.allegro.pl/item726535709_antena_automatyczna_lancia_toyota_peugeot_mazda.html
Znalazłem taką aukcję o antenach automatycznych na allegro. Jednak tam jest MAZDA 626, ale nie ma 323. Czy to jest taka wielka różnica, że nie będę mógł jej założyć w MAZDA 323F BA?

-
Waluk
ja kupiłem za 100zł ori używaną. Aa ty zamiast anteny może kup sam bat jeśli silniczek masz dobry.
Marcin
ja wiem ze od milleni nie pasuja do BA bo sam kiedyś probowałem
takze od 626 tez moze byc inna
ale nie zaszkodzi przypasować
o i ja bym nie kupywał anteny która pasuje do audi 80. Tego szrotu jest pelno a nigdy nie widziałem audi która ma działająca antene,lub opla astry. Wieć jak kupujesz to ori mazdy uzywana i dopasuj sobie.
Marcin
Witam, panowie ja mam taką orginalną antenke od 323f z 98r, moge ją oddać za 80zł.
jak coś pisać na pw.
jak coś pisać na pw.
-
sladek1
jak po włączeniu radia się nie wysuwa to znaczy że jest zepsuta ... chyba że radio nie ma sterowania anteną.Ja ostatnio tez kupiłem antenę używkę ale sprawdzaliśmy na miejscu czy się wysuwa
ps. a może ktoś przeciął kabel żeby się nie wysuwała ja poprzednia była zepsuta
ps. a może ktoś przeciął kabel żeby się nie wysuwała ja poprzednia była zepsuta
- Od: 26 wrz 2008, 08:01
- Auto: z5 ba
arekpol Najpierw bym sprawdził na Twoim miejscu czy w momencie włączania radia pojawia się napięcie na kostce przy antenie. Jeśli tak to cosik nie bangla antenka a jeśli się nie pojawia to masz jeszcze 2 możliwości : Nie podpięte sterowanie do kostki za radiem (iso) albo brak takiej funkcji przy Twoim radiu....
pozdrawiam skorpek
Verstehen kann man das Leben rückwärts, leben muß man es aber vorwärts.
SWAP BA Z5 –> BP How-to BY–>Gadula
Verstehen kann man das Leben rückwärts, leben muß man es aber vorwärts.
SWAP BA Z5 –> BP How-to BY–>Gadula
- Od: 9 sie 2008, 21:35
- Auto: śleć :-D
Najlepiej sprawdzić samą antene bez montowania do auta. Czyli podłączasz ja pod zasilacz DC 12Volt i jak silnik zakręci masz pewność ze sama antena jest sprawna. Ja tak zrobiłem i w tan sposób zaoszczędzisz czas i nerwów nim sie namęczysz i okazało by sie że dupa
Dalej szukasz problemu w instalacji auta.
Dalej szukasz problemu w instalacji auta.
Sprzedam felgę alu pięcioramienną rozstaw 4x100 http://img195.imageshack.us/i/img4118a.jpg
- Od: 26 cze 2007, 11:37
- Auto: S40 T4
Racja. A antena nie musi byc przymocowana na stałe żeby działała? Musze zobaczyc gdzie idzie kabel z kostki przy radiu bo wydaje mi sie ze mam poprowadzone tylko kabelek REMOTE do wzmacniacza a nie idzie on do anteny. W kostce przy antenie sa 3 kabelki – niebieski, czerwony i czarny. Jak sie domyslam to czarny jest do wlaczenia anteny a dwa pozostałe?
- Od: 14 lis 2008, 18:12
- Auto: 323F BA 98rok 1.5 Z5
arekpol napisał(a):niebieski, czerwony i czarny. Jak sie domyslam to czarny jest do wlaczenia anteny a dwa pozostałe?
Czerwony to plus stały, czarny masa, a niebieski sygnał z radia i na nim sprawdź czy pojawia się napięcie jak włączasz radio
- Od: 5 paź 2007, 21:14
- Auto: Mazda 323 BF GTX
Witam a czy ktoś ma na sprzedaż samego bata z taśmą? Bo mi silniczek działa ale taśma pekła a proba naprawy wytrzymała tylko 1 tydzień.
Więc jeżeli ktoś ma zepsuty mechanizm lub silnik a taśmę i antene OK prosze o kontakt.
pozdrawiam
Więc jeżeli ktoś ma zepsuty mechanizm lub silnik a taśmę i antene OK prosze o kontakt.
pozdrawiam
Nie nie prędkość była O.K., tylko zakręt był za ciasny.
www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
- Od: 19 wrz 2009, 20:08
- Auto: była Mazda 323F BA 1,5 Z5 LPG jest auto na "F' 2,0 16V
iceman150 napisał(a):Witam a czy ktoś ma na sprzedaż samego bata z taśmą?
a masz ochote wydać 130 zł
Ewentualnie możesz byc pierwszym który kupi to

Rozzbierałem antene juz wiele razy i wydaje mi sie ze bedzie pasował.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
O właśnie myslałem o czymś takim ale myslałem że koszt będzie nieco niższy 
Nie nie prędkość była O.K., tylko zakręt był za ciasny.
- Od: 19 wrz 2009, 20:08
- Auto: była Mazda 323F BA 1,5 Z5 LPG jest auto na "F' 2,0 16V