Grzyby napisał(a):porażka – a tyle było jaki aku zakładać
dostałem go w cenie Centry Futura, poza tym nie miałem jak dojechać do sklepu z większą ilością akumulatorów, bo samochód mi padł na stacji benzynowej vis a vis serwisu Bosch Chiniewicz
www.mazdaspeed.pl
Grzyby napisał(a):porażka – a tyle było jaki aku zakładać
Adaś napisał(a):dostałem go w cenie Centry Futura
zyg85 napisał(a):A u mnie sprawa wygląda tak. Miałem akumulator Centry 3 lata ( nie wiem jaki). Pojechałem nad morze i autko stało tydzień nie ruszane na alarmie. Po tygodniu zapaliłem,przestawiłem auto 100m dalej. Po 2 godzinach wracam i z pilota nie da się otworzyć centralnego a dioda alarmu nie miga. Otwarłem z kluczyka ale po przekręceniu w stacyjce cisza. Zero kontrolek, zero prądu. Znalazłem jakiegoś dziadka mechanika, który go chciał podładować ale stwierdził, że akum zdechł. Dał mi w zamian jakiegoś Delphi, używany, ktoś go już nie chciał.
Do domu wróciłem i jeździłem tydzień. Dziennie około 30 km. Przez noc auto na alarmie. i Wczoraj znów – podjechałem pod makdonalda, zamknąłem auto i po powrocie nie da się otworzyć z alarmu – powtórka z rozrywki. Kupiłem nowy akum 50Ah 390, tani jakiś na spróbowanie. Działa wszystko. Dodam, że w czasie jazdy żadne kontrolki braku ładowania, czy inna dyskoteka, się nie zapalają. Jak myślicie? Akumulator był zdechły? Ktoś go w sumie musiał z auta wyjąć z jakiegoś powodu. Czy coś mi padło?
nicek777 napisał(a):Ostatnia zima pogrzebala moj stary akumulator. Po wymianie na nowszy nie ma zadnych problemow. Tylko nie pomyl polaryzacji przy ladowaniu a wszystko powinno byc dobrze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości