Immobilliser
Strona 1 z 1
W Twoim modelu sterownik jest przyczepiony do ściany grodziowej, nad nogami kierowcy. Taka czarna puszka z białą naklejką, a na niej długi numerek i chyba kod kreskowy był. Jeśli chciałbyś go odłączyć, to nie radzę, bo sterownik komunikuje się również z komputerem, więc i tak nie odpalisz samochodu.
To zrób inaczej. Na stacyjce masz czarny pierścień z napisami ON, I, II czy jakoś podobnie. Od niego odchodzi kabelek do czarnej małej puszki, a od tej puszki będzie już szedł biały przewód do sterownika. W ten sposób powinieneś go znaleźć.
To samo pytanie tylko w mx-3 może ktoś wiedział. Jak już kilka razy pisałem mam problem z immo. Gdzie on jest czy z komputerem czy też osobno. Komputer już kupiłem, żeby się teraz nie okazało, że brakuje mi coś jeszcze. A może ktoś wie jak wyłączyć całkowicie immo. Tak by było najprościej.
Ta puszka najprawdopodobniej znajduje sie miedzy jednym a drugim pasazerem kawalek za radiem ale z dolu.Radze sie tym niebawic.Ja sie bawiłem bo myslalem ,ze to jest jakis antyradar
bo taki tez emblemat byl na tym namalowany ale sadze tez,ze jest to odpowiedzialne za centralke 

- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
Strona 1 z 1