Szyby elektryczne w Maździe 323 BA – usterki, montaż, usprawnienie – wątek wspólny
w przełączniku zawsze pyka i to nie jest zwarcie tak musi być po prostu sie załącza...
- Od: 15 gru 2011, 13:57
- Auto: 323f BA, 1.5l, '95r
sprawdź ładowanie akumulatora jakie masz? moze to cos z alternatorem to ze przygasa a to szyba to oddzielny temat niekoniecznie jedna rzecz mogła popsuć jak ci bezpiecznik główny wywaliło..
- Od: 15 gru 2011, 13:57
- Auto: 323f BA, 1.5l, '95r
Problem taki jak w temacie, a dokładniej to szyba odsunęła się normalnie a gdy już chciałem zasunąć to zasunęła się około 5cm po czym się zatrzymała. Nadal mogę ją opuścić do końca i później znowu zasunąć te 5cm, ale za nic w świecie nie chcę się zasunąć dalej.. Miał ktoś taki problem lub pomysł co to może być zepsute? 
- Od: 9 lut 2011, 22:52
- Auto: Była: Mazda 323f BG 1.8 DOHC 128KM PB+LPG
Jest: Mazda 323f 1.5 DOHC 88KM PB+LPG
Rozebralem boczek, sciagnalem folie zabezpieczajaca i nie mam pojecia gdzie sie znajduje ten ogranicznik
lub gdzie sie powinien znajdowac. Podpowiesz ? 
od środka w górnej części drzwi od strony szyby masz ogranicznik. Jak dobrze pamiętam sa to najwyżej położone nakrętki na klucz 10.
- Od: 9 maja 2010, 13:29
- Auto: 323F BA 1.8 i BG 1.6
Ograniczniki na swoim miejscu.. :/ a szyba nadal opuszczona..
Dopisano 14 sty 2013, 17:53:
Moze ktos wrzuci zdjecie jak podpiac sie bezposrednio z akumulatora do kostki? w ktory pin plus a w ktory masa? mam dwie elektryczne szyby.
Dopisano 14 sty 2013, 17:53:
mamil_23 napisał(a):Ograniczniki na swoim miejscu.. :/ a szyba nadal opuszczona..
Moze ktos wrzuci zdjecie jak podpiac sie bezposrednio z akumulatora do kostki? w ktory pin plus a w ktory masa? mam dwie elektryczne szyby.
Ja wyjąłem kostkę od silnika podnoszenia szyby i tam się wpiąłem bieguny się zmieniają wraz z kierunkiem ruchu szyby.
- Od: 9 maja 2010, 13:29
- Auto: 323F BA 1.8 i BG 1.6
jeśli szyba szybko się suwa i nagle staję to coś Ci blokuje. Albo lód z szyby Ci spadł gdy opuszczałeś i teraz blokuje albo coś gdzieś w prowadnice. Jeśli powoli i tak cięzko że aż się zatrzymuje to sprawdzaj co jest nie tak i czyść prowadnice, chyba że są zgięte. Może coś w ten trójkąt od lusterka wpadło i blokuje?
Boczek ściągnąłem i nic nie blokuje. Jak podnoszę ją do góry i się zatrzymuje to linka od podnoszenia jest wtedy baaardzo naprężona.. Może to coś podpowie 
mamil_23 napisał(a):Boczek ściągnąłem i nic nie blokuje. Jak podnoszę ją do góry i się zatrzymuje to linka od podnoszenia jest wtedy baaardzo naprężona.. Może to coś podpowie
a może linka się gdzieś skręciła i idzie z oporami... w VW często tak się dzieje że linki same z siebie się skręcają i zaczynają się szyby blokować... może i u ciebie też coś takiego ma miejsce...
jeśli chcesz to mam cały kompletny mechanizm podnoszenia lewej szyby na sprzedaż... jeśli nie znajdziesz rozwiązania to pisz na prv...
- Od: 14 cze 2008, 16:44
- Auto: Mazda
Mam Problem ..
Wiec zepsul mi sie przelacznik od szyb elektrycznych od mazdy 323 f ba rocznik 97 ..
Szukalem na allegro i nie moge dostac tego co jam mam sa rozne ale mojego nie ma .. mam tylko elegtryczne szyb sprzadu a z tylu galki i przelacznik mam mam taki : 2 przyciski i i blokada szyby pasazera i tylko to a na allegra sa 4 przyciski wgl inny panel ..
Jestem zainteresowany kupic taki przelacznik a nie moge dostac
Przenoszę do BA. Marianek
Wiec zepsul mi sie przelacznik od szyb elektrycznych od mazdy 323 f ba rocznik 97 ..
Szukalem na allegro i nie moge dostac tego co jam mam sa rozne ale mojego nie ma .. mam tylko elegtryczne szyb sprzadu a z tylu galki i przelacznik mam mam taki : 2 przyciski i i blokada szyby pasazera i tylko to a na allegra sa 4 przyciski wgl inny panel ..
Jestem zainteresowany kupic taki przelacznik a nie moge dostac
Przenoszę do BA. Marianek
Ostatnio edytowano 27 sty 2013, 15:31 przez Marianek, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Informacja w poście o przeniesieniu do innego działu.
Powód: Informacja w poście o przeniesieniu do innego działu.
- Od: 27 sty 2013, 15:03
- Auto: Mazda- 323f Ba
Silnki- 1.5
Dwa wyjścia.
– jeśli choć troche zainteresujesz się tym tematem, przełącznik jesteś w stanie naprawić sam.
– wstaw zdjęcie panelu a tu masz przykładowy panel
http://moto.allegro.pl/mazda-323-f-99-r-1-5-wszystkie-czesci-i2952325472.html
Czy masz też elektryczne lusterka?
Nic nie wiem o Twoim samochodzie przydał by się rocznik i płyta podłogowa.
– jeśli choć troche zainteresujesz się tym tematem, przełącznik jesteś w stanie naprawić sam.
– wstaw zdjęcie panelu a tu masz przykładowy panel

Czy masz też elektryczne lusterka?
Nic nie wiem o Twoim samochodzie przydał by się rocznik i płyta podłogowa.
Ja bym to Panie Damianie rozebrał i naprawił. Jeśli się nie uda naprawić to będzie trzeba szukać nowy. Ale zasada działania tego ustrojstwa jest banalnie prosta.
Zaglądnij na tą aukcję i spytaj gościa czy może ma ten panel pomimo że w opisie napisał że jest bez tego panelu. Nie zaszkodzi spytać
http://allegro.pl/mazda-323f-tapicerka- ... 01330.html

Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
Tak myslisz ze da sie cos z tym zrobic no troche dostalo bo to mi sie podtopila blaszka jak wstawilem sprzet audio i mi sie zaczelo to topic lekko musze cos pomyslec nad tym ale tego nowego dostac to jest tez ciezko bo nie moge znalesc przewertowalem 54 strony allegro i nic :/ szkoda ze nie jestem elektrykiem:/
- Od: 27 sty 2013, 15:03
- Auto: Mazda- 323f Ba
Silnki- 1.5