Problem z tylną wycieraczką – wątek zbiorczy
mysle jednak ze to moze byc przyczyna silniczka od spryskiwaczy gdyz zaczal on nawalac myslalem ze sie zatkal ale przetykanie nie pomoglo i silniczek nie pracuje nie wydeje zadnego dzwieku chyba padl... podobno moze robic jakies zwarcie i dlatego sama wycieraczka sie wlacza...
- Od: 26 sie 2009, 16:55
Witam. Posiadam Mazde 323c i mam problem z tylna wycieraczka. kiedy przekrecam zapłon wycieraczka sie wlacza i robi jedno pelne wahniecie i sie wylacza. natomiast po wlaczeniu jej wlacznikiem nie ma zadnej reakcji na nic czyli ani sie nie wlacza ani nie spryskuje mi szyby. Co to moze byc za przyczyna 

- Od: 9 gru 2010, 15:37
- Auto: Najpierw: Mazda 323C BA 1,3 94r
Teraz: Mazda 323F BA 1,5 98r
Witam ! Mam mazde 626 hatchbeck 1.8 16v z 1996 r. Od jakiegoś czasu nie działa mi tylna wycieraczka :/
Prosił bym o jakieś podpowiedzi ...
Prosił bym o jakieś podpowiedzi ...
-
budda
budda napisał(a):Od jakiegoś czasu nie działa mi tylna wycieraczka :/ Prosił bym o jakieś podpowiedzi ...
Odłączyć kostke od silnika wycieraczki i sprawdzic czy dochodzi napięcie. Prostrzej metody nie ma

Jest napięcie – spalony silnik lub zapieczony mechanizm

Nie ma napięcia – spalony bezpiecznik, przerwany przewód itp

Powodzenia
- Od: 6 paź 2010, 20:59
- Auto: M6 '04 diesel 136KM Kombi
u mnie jest ten sam problem, do tego nie działa [jaki?] spryskiwacz..mam szukać problemu w klapie czy w manetce przy kierownicy???...szczerze to mam nadzieje ze nie bede musiał rozebrać pół samochodu żeby znaleźć problem...
- Od: 29 cze 2008, 11:23
- Auto: 323F BA 1.8 97r. i musiałem wsadzić LPG ;(
Mazda 6 GG 2006 fl. 2.3 benzynka :–)
U mnie dzieje się to samo. Wcześniej tak miałem to okazało się, że silniczek zardzewiał i robił zwarcie – wymieniony został na nowy. Zauważyłem, że guma przy samej wycieraczce jest uszkodzona(dziura).
I tym sposobem nadal nie wiem , co zrobić aby działało normalnie ;]
I tym sposobem nadal nie wiem , co zrobić aby działało normalnie ;]
- Od: 1 maja 2008, 00:06
- Auto: mazda 323f ba 94r. Z5
z tego co pamiętam to jak zrobisz "włącz-wyłącz" tak szybko to wykona jeden ruch, jak włączysz i zostawisz w pozycji włączonej to na początku zrobi właśnie 3 lub 4 ruchy a następne są już pojedyncze.
Dzisiaj specjalnie sprawdze jak będe jechał jak jest umnie i Ci napiszę, bo nigdy nie zwracałem na to szczególnej uwagi.
Dzisiaj specjalnie sprawdze jak będe jechał jak jest umnie i Ci napiszę, bo nigdy nie zwracałem na to szczególnej uwagi.
- Od: 8 lis 2010, 10:37
- Auto: Mazda 323F 2.0 V6 '96r
wykonuje jeden jak włączysz wycieraczkę, a 3 jak spryskiwacz włączysz.
Marcin
- Od: 23 wrz 2008, 17:58
- Auto: Mazda 323f BA 1998r. Special Edition 1.5 16V
blizni129 napisał(a):przy włączeniu wykona trzy a potem już pojedyńcze . Każde włączenie spryskiwacza powoduje kolejne trzy przejścia i znów po jednym.
Dzis rano sprawdziłem i dokładnie tak jest
jak zrobisz "włącz-wyłącz" tak szybko to wykona jeden ruch
i to też prawda
wlasnie nie
bo w zbiorniczku z tyłu jest woda caly czas poprzedni wlasciciel zapewne nie dabal o to z tylu jest woda i nie dziala wogole silniczek popki bo sie nie odzywa przypuszczam ze jak ja wyjme tak odrazu sie rozsypie
bo w zbiorniczku z tyłu jest woda caly czas poprzedni wlasciciel zapewne nie dabal o to z tylu jest woda i nie dziala wogole silniczek popki bo sie nie odzywa przypuszczam ze jak ja wyjme tak odrazu sie rozsypie
- Od: 20 paź 2010, 21:27
- Auto: Mazda 323f ba silnik 1.5 16V 1997 rok
Jasson4 napisał(a):wlasnie nie
Silniczek pompki spryskiwacza do wymiany, częsta usterka w mazdach. Ostatnio musiałem wymieniać na przodzie bo też mi padł. Koszt 30zł na ALLEGRO używany.
- Od: 19 cze 2011, 23:02
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 16V 98r.
Mi z tłu nie działał też, rozebrałem poczyściłem i dalej działa:)
Marcin
- Od: 23 wrz 2008, 17:58
- Auto: Mazda 323f BA 1998r. Special Edition 1.5 16V
Mi też nie działa i właśnie muszę sie za to zabrać póki jeszcze nie mrozi, i moje pytanie jak tam sie dostać do niego najlepiej? od środka bagażnika go wyciągne czy trzeba gdzieś od zderzaka/nadkola podchodzić?
wlasnie ja sam nie wiem
jak tam dosc a tez chce to zrobic bo wkurza mnie ze nie dziala
a jak rozwiazaliscie przepalone zaroweczki w klawiszach awaryjnych badz innych swiatlach bo mni od szyby i awaryjek nie chodza a zarowka tak mala ze nie dostane takiej tylko led a mala jest ze w palcach gniote:)
- Od: 20 paź 2010, 21:27
- Auto: Mazda 323f ba silnik 1.5 16V 1997 rok