nie pali mi sie kontrolka po otwarciu drzwi
Strona 1 z 1
Podaj model liczników. Jeśli BC5V to wystarczy je wyjąć i wlutować diodę półprzewodnikową w odpowiednim miejscu i kontrolka będzie działać
PS Sądząc po roku produkcji napewno masz te zegary.
PS Sądząc po roku produkcji napewno masz te zegary.
gadula a gdzie jest to miejsce;]??
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r
konrad278 napisał(a):gadula a gdzie jest to miejsce;]
gdzies bylo na forum
-
waldii
Jeśli ktoś nie ma immobilisera to w lewym dolnym rogu ma kontrolkę otwartych drzwi. Po wyjęciu liczników i zwórceniu ich tyłem do siebie, kontrolka znajduje się po prawej, a idąc po ścieżce od tej kontrolki 5cm dalej znajdziemy miejsce na diodę półprzewodnikową --|>|--. Musimy tam wlutować jakąś diodę np 1N4007, w kierunku zgodnym z kierunkiem obrazka, tzn pionowa kreska musi się zgadzać z kreską na diodzie. No i trzeba uważać przy lutowaniu, bo ta folia ze ścieżkami się łatwo topi.
A na pasy coś poradzisz

- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r
waldii napisał(a):A na pasy coś poradzisz
niestety nie w tym modelu
Ale w niektórych modelach lampka w zegarach jest
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
gadula napisał(a):Jeśli ktoś nie ma immobilisera to w lewym dolnym rogu ma kontrolkę otwartych drzwi. Po wyjęciu liczników i zwórceniu ich tyłem do siebie, kontrolka znajduje się po prawej, a idąc po ścieżce od tej kontrolki 5cm dalej znajdziemy miejsce na diodę półprzewodnikową --|>|--. Musimy tam wlutować jakąś diodę np 1N4007, w kierunku zgodnym z kierunkiem obrazka, tzn pionowa kreska musi się zgadzać z kreską na diodzie. No i trzeba uważać przy lutowaniu, bo ta folia ze ścieżkami się łatwo topi.
A jak jest w wersjach z immo?
Sprzedam felgę alu pięcioramienną rozstaw 4x100 http://img195.imageshack.us/i/img4118a.jpg
- Od: 26 cze 2007, 11:37
- Auto: S40 T4
Ja mam immobilizer tyle ze nie wiem czy jest oryginalny bo nie zapala mi sie kontrolka :/
- Od: 8 wrz 2008, 17:04
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 16V z 1994r
marcus_87 napisał(a):u mnie kontrolka otwartych drzwi jest druga od dolu tam gdzie nie ma zarowki, na samym dole mam samochod z kluczem. nie mam immo. zaznaczysz na tym obrazku co i czym trzeba polaczyc zeby te kontrolki uruchomic?
Jak na mój gust to nie masz co tam podłączać, nie masz nawet styków na żarówkę. Chyba, że dasz kabelek bezpośrednio do żarówki.
Ostatnio edytowano 3 paź 2008, 12:18 przez Przemek_83, łącznie edytowano 1 raz
MAZDA 323F 1,8 BA 1996 full opcja
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27726&highlight=przemek83">moja Madzia</a>

- Od: 24 lip 2005, 22:42
- Auto: MAZDA 323F 1,8 1996
To ja się podłączę do tematu
Wysiadła mi kontrolka od otwartych drzwi, wcześniej działała normalnie a teraz i ona i górne światełko nie działają. Może mi ktoś powiedzieć który to bezpiecznik jest od tego? Bo to raczej nie czujniki w drzwiach ponieważ "przypomnienie o wyłączeniu świateł" działa normalnie.
Wysiadła mi kontrolka od otwartych drzwi, wcześniej działała normalnie a teraz i ona i górne światełko nie działają. Może mi ktoś powiedzieć który to bezpiecznik jest od tego? Bo to raczej nie czujniki w drzwiach ponieważ "przypomnienie o wyłączeniu świateł" działa normalnie.
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
marcus_87 napisał(a):u mnie kontrolka otwartych drzwi jest druga od dolu tam gdzie nie ma zarowki, na samym dole mam samochod z kluczem. nie mam immo. zaznaczysz na tym obrazku co i czym trzeba polaczyc zeby te kontrolki uruchomic?
Niestety to te same zegary co mam od anglika. Niby jedne i drugie są tym samym modelem, ale tak jak widać w tych nie ma miejsca na żarówkę. Ja u siebie kontrolkę drzwi mam jednak drugą od dołu a nie na samym dole
co do tej kontrolki drzwi z licznika marcusa_87 to do ktorego pinu na zlaczu mialo by dochodzic sterowanie??
z innej beczki..
orientujecie sie moze czy do wersji auta z mechanicznym licznikiem kilometrow mozna zalozyc licznik kilometrow z wyswietlaczem??
z innej beczki..
orientujecie sie moze czy do wersji auta z mechanicznym licznikiem kilometrow mozna zalozyc licznik kilometrow z wyswietlaczem??
Nie kłóć się z głupim, bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem
- Od: 11 mar 2008, 23:31
- Auto: była 323c BA 1.5 1996
była 323f BJ 1.5 2000
była Premacy 1.8+GAZ 2004
Strona 1 z 1