na poczatku wspome iz czytalem tematy dotyczace podobnych problemow jednak u mnie wszystko sie skumulowalo,opisane niezej objawy zaobserwowalem w przeciagu ostatniego miesiaca i chcialbym zebyscie mi doradzili,lepiej zdiagnozowali.Mazda posiada gaz sekwencyjny.
1.Pierwsze co po zakupie auta ze tak powiem rzucilo mi sie w oczy to nie wiem czy dobrze nazwe falujace obroty?Tzn stoje na swiatlach i trzesie autem,objaw ten na paliwie nie ma miejsca.Jaka moze byc przyczyna?
2.Wycieka mi olej,stojac przodem do maski to z prawej strony,zdaje sie ze nalecialo tez na pompe wodna bo jest w tym miescu spuchnieta.Na co powinienem zwrocic uwage,czym sie zajac?
3.Tak z trzy dni temu odpalilem auto,pracowalo na beznynie oczywiscie,dodajac lekko gazu jedzie ok,ale jak depnie sie troche mocniej zaczyna szarpac.Bylo tak z dwa razy,dzis w nocy powtorka,przewaznie jest okej.Co to moze byc?
4.Ostatnia juz nekajaca mnie sprawa to hm kopcenie?Jak sie przygazuje to z rury wydobywa sie spora chmurka.Tu czytalem ze remont silnika tak,wymiana pierscieni,uszczelniaczy czy jeszcze inne manewry??
Dodam tylko ze z autami mam do czynienia od okolo 4 miesiecy kiedy to kupilem madzie,jest to moje pierwsze autko,jakims super mechanikiem nie jestem