miałem tez taki problem, ale przeczyściłem według fotorelacji viewtopic.php?p=472513 i obroty juz nie falują oczywiście sa lekkie wahania, ale ledwo da sie zauwazyc po wskazowce po pracy silnika nic a wczesniej tez mialem obroty wahające sie miedzy 750-500, i przy okazji ustawiłem obroty na ssaniu na 1800
E tam, lepiej samemu, nie dość, że pozna się trochę własne auto to będzie wiadomo co się spierdzieliło w przyszłą sobotę jak będzie trochę czasu to pomajstruję nad tym i sprawdzę efekty mario mamy ten sam kolor czy się mi zdaje?
Witam wszystkich!!! Czy jest ktoś z Poznania lub okolic kto miałby sprawny aparat zapłonowy P5 T2T57371 i pożyczyłby mi go na chwilę na podmiankę. Auto nie chce mi odpalić (nie ma iskry na wszystkich przewodach). Nie chce kupować nic w ciemno. Mieszkam w okolicy Swarzędza. Mój telefon 512339991 (napisz oddzwonię)
czy ma ktoś z ludzi którzy wymieniali aparat P5, ten stary z uszkodzoną cewką (auto chodziło na nim ale przebierało w niskim przedziale obrotów). Proszę o kontakt. pozdro
Sprawdzalem pod zwgledem elektryki, wylaczylem wszystko co sie dalo i nadal obroty wariowaly, ale przyznam ze o wiele mniejsze, jednak przy jezdzie dalej jest to dokuczliwe... :/
@jaaco tak obrotek po prawej, bodajże w końcówkach roczników 97 i wszystkie 98r posiadają, jeśli się mylę poprawcie mnie
Podziele sie swoim doswiadczeniem. Przepustnica i wszystko inne wyczyszczone, brak nieszczelnosci w dolocie, obroty dalej faluja, tylko na cieplym- diagnoza SONDA LAMBDA a druga sprawa spadajacych obrotow, to prawdopodobnie wina alternatora. Do tego gratisowo tlumik do wymiany, mam dosc...
Kolego a ztą sondą to pewne?bo juz chyba wszystko zrobiłem aby te obroty juz nie falowały ale sondy jeszcze nie ruszałem,a sprawdzałes czy masz błąd?alternator raczej bałaganu nie robi,predzej aparat, i nie tylko ty masz dosyc,ale takie juz są mazdy-skarbonki
Za 2 tyg jestem umowiony u elektryka jeszcze, tez powiedzial, ze to nie alternator. Mowil cos, ze moze komputer podaje zle dane do krokowego(?) czy cos w tym stylu nie pamietam dokladnie. W kazdym badz razie bedzie grzebane jeszcze raz przy krokowym. Jak nie bedzie efektu to lambda... dam znac jak zwalcze problem
u mnie jak sie dotknie kopulki pod spodem to jest brudna w oleju co to moze byc??i tez jak wlacze swiatla dodam gazu i puszcze to mi spadaja obroty i po chwili sie podnosza
a powiwedzciemi koledzy ze mam tak odpalam samochod ssanie sie wylacza silnika zatrzymuje sie na okolo 750 obr a jesli przejade jakis odcinek okolo 3-4 kilometrow po wyrzuceniou na jalowy silnik zatrzymuje sie jak na ssaniu, a wystarczy ze zgasze i odpale ponownie to silnik normlanie zbija obroty do 750obr a po jezdzie ma taki odchyl. Co moze byc tego przyczyna ustawialem obrotypomoglo na jakis czas a teraaz tak sie dzieje.
cholerka wlasnie ze jest chyba na 100% dobrze bo na servisie jak podlacze kable niw wlacza mi sie wentylator dopiero jak rusze przepustnica to wtedy sie zalacza. Ale jeszcze poprobowac mozna:)
No i przekrecilem jeszcze srube od przepustnicy minimalnie i pomoglo zobaczymy jak bedzie z zachowaniem obrotow po przejchaniu ok 30 km.
wystarczy ze przejedziesz 2 km i powinno byc dobrze ja po ustawianiu TPS-u tez za bardzo wykrecilem na postoju sie wydawalo ok a jak auto bylo w ruchu to byly za wysokie