na forum jest gdzieś fotorelacja z naprawy aparatu zapłonowego poszukaj
ja niedawno zmieniałem cewkę na nową i problem znów powraca,dzisiaj wykręciłem aparat i poizoluje cewkę,mam nadzieje że pomoże
problem z mocą, od pewnego czasu spadek mocy.
damianmatrix to raczej nie aparat zapłonowy bo mam instalacje gazową. już kiedyś miałem do wymiany aparat w golfie (z gazem) i objaw był zupełnie inny samochód poprostu nie jechał a jak jechał to się dławił strasznie. więc wątpię by był to aparat gdyż napewno nie rozpędziłbym się do tych 120km/h
baniol
- Od: 25 cze 2009, 13:44
- Auto: 323 f bj 1999 1.5
mi sie dławi np jadac 100 km/h i pochwili dostaje kopa i idzie normalnie do 160 k/h bez problemu raz tak sie dzieje raz nie wszyscy tu pisza ze aparat zapłonowy lub cewka na 99 procent
Cewka a aparat zapłonowy-chodzi o to samo
ja mam takie objawy że na niższych obrotach mi się dusi,szczególnie jak mocniej gaz wcisnę
na wyższych obrotach idzie w miare normalnie
szarpanie jest większe na lpg i jak silnik jest ciepły
wymieniałem już cewkę na nową i znowu to samo się dzieje,już mnie złość bierze do tego auta bo non stop coś się sypie
przekręciłem dzisiaj aparat zapłonowy w prawą stronę i auto przestało szarpać
nie wiem czy mogę tak jeździć z wyprzedzonym zapłonem,ale nie mam innego wyjścia
ja mam takie objawy że na niższych obrotach mi się dusi,szczególnie jak mocniej gaz wcisnę
na wyższych obrotach idzie w miare normalnie
szarpanie jest większe na lpg i jak silnik jest ciepły
wymieniałem już cewkę na nową i znowu to samo się dzieje,już mnie złość bierze do tego auta bo non stop coś się sypie
przekręciłem dzisiaj aparat zapłonowy w prawą stronę i auto przestało szarpać
nie wiem czy mogę tak jeździć z wyprzedzonym zapłonem,ale nie mam innego wyjścia
- Od: 10 maja 2008, 15:51
- Auto: Golf IV 2.3 V5
A co Panowie powiedzie na taką kombinację objawów
silnik całkowicie zimny- zaraz po odpaleniu- ciągnie jak wściekły, po chwili gdy troszczę podskoczy wskazówka temperatury zaczyna lekko mulić-poszarpywać, tak jakby moc narastała takimi "falami"
A gdy już się całkowicie rozgrzeje ciągnie znowu dobrze
Podejrzewałem aparat, ale piszecie, że daje o sobie znać jak sinik jest dobrze rozgrzany, ale u mnie wtedy wszystko jest O.K.
Aha, przerobiłem już wymiane świec, kabli, filtrów, kopułki, palca -wszystko markowe zamienniki
dolot też szczelny.
Miał ktoś takie objawy na niedogrzanym, ale ani nie na zimny, ani nie na gorącym silniku????
silnik całkowicie zimny- zaraz po odpaleniu- ciągnie jak wściekły, po chwili gdy troszczę podskoczy wskazówka temperatury zaczyna lekko mulić-poszarpywać, tak jakby moc narastała takimi "falami"
A gdy już się całkowicie rozgrzeje ciągnie znowu dobrze
Podejrzewałem aparat, ale piszecie, że daje o sobie znać jak sinik jest dobrze rozgrzany, ale u mnie wtedy wszystko jest O.K.
Aha, przerobiłem już wymiane świec, kabli, filtrów, kopułki, palca -wszystko markowe zamienniki
dolot też szczelny.
Miał ktoś takie objawy na niedogrzanym, ale ani nie na zimny, ani nie na gorącym silniku????
Odświeżę trochę ten temat. Od pewnego czasu zauważyłem coś dziwnego w swojej mazdzie, a mianowicie przy ruszaniu z miejsca auto bardzo wolno się zbiera. Gazuje np. na full a licznik obrotów bardzo wolno się podnosi to tego temperatura szybko wzrasta, czuć tak jakby go coś blokowało. Dopiero po jakimś czasie to ustępuje licznik migiem się podnosi aż wciska w fotel. Co to może być? Chodzi o mazde 323F 2.0 V6.
- Od: 3 paź 2008, 14:49
- Auto: Mazda 323F 2.0 V6 1995 rok
moim zdaniem to pada ci moduł w aparacie zapłonowym ja mam takie objawy jak ty po kilku dniach sprawdzania wszystkiego doszliśmy do tego ze spalił się moduł przełożyliśmy aparat zapłonowy z innej madzi i chodzi jak tamta lala sprawdz sobie to!! a nie pali ci więcej
???
marysia mx3
- Od: 12 kwi 2009, 11:56
- Auto: mazda mx3 & 626
W sumie odkąd go mam to pali dużo tak 12l/100 to minimum. Ale teraz czuć jakby coś więcej palił.
- Od: 3 paź 2008, 14:49
- Auto: Mazda 323F 2.0 V6 1995 rok