Czujnik temperatury – prośba o zdiagnozowanie objawów
1, 2
Witam,
Żeby się nie rozpisywać, wskaźnik temperatury na desce rozdzielczej stoi podczas jazdy na "zero", a nawiew przy nastawieniu ciepłego powietrza na max jest ledwo ciepły. Czasami zdarzy się że wskaźnik temperatury lekko podniesie się i jest to od razu odczuwalne jeżeli chodzi o cieple powietrze. W czym jest problem? Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie albo rady to proszę o pomoc. Dzięki.
Mazda 323f, 1.5, 16V, 1997r.
Żeby się nie rozpisywać, wskaźnik temperatury na desce rozdzielczej stoi podczas jazdy na "zero", a nawiew przy nastawieniu ciepłego powietrza na max jest ledwo ciepły. Czasami zdarzy się że wskaźnik temperatury lekko podniesie się i jest to od razu odczuwalne jeżeli chodzi o cieple powietrze. W czym jest problem? Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie albo rady to proszę o pomoc. Dzięki.
Mazda 323f, 1.5, 16V, 1997r.
- Od: 3 lut 2012, 13:22
- Auto: MAZDA 323F, 1.5, 16V – 97r.
nie jestem pewien ale musial bys sprawdzic termostat bo on jest od temp. i moze ci cos to zmieni pozdro
-
dar323f
Witam
Pisałem już jeden temat lecz nie doczekałem się konkretnej odpowiedzi czy termostat (termo-czujnik) od wentylatora jest jednocześnie czujnikiem temperatury dla wskaźnika
Gdyż wymieniłem termostat na nowy wentylator się załącza jak silnik jest gorący ale czujnik temperatury od momentu przekręcenia zapłonu idzie w górę . Co może być tego przyczyną
Pozdrawiam.
Pisałem już jeden temat lecz nie doczekałem się konkretnej odpowiedzi czy termostat (termo-czujnik) od wentylatora jest jednocześnie czujnikiem temperatury dla wskaźnika
Pozdrawiam.

- Od: 26 lip 2009, 15:38
- Auto: Mazda 323f BG 1.6 16v Ziaba ;]
1, 2