Zalewa świece olejem – do wymiany uszczelniacze zaworowe c
Strona 1 z 1
Czytałem już kilka tematów i mój problem jest następujący. Doszukiwałem sie awarii w układzie zapłonowym ponieważ silnik przerywał, dusił się, nie chciał wchodzić na obroty. Niestety przyczyna są świece które zalewane są olejem. Motor strasznie kopci bierze olej i po wizycie u mechanika stwierdził że do wymiany są uszczelniacze zaworowe, uszczelki pod pokrywę zaworów oraz simeringi na wałki. A co z pierścieniami olejowymi ? w jaki sposób mogę ustalić czy to akurat nie one są przyczyną. Ewentualnie ile przyjemność z opcja (uszczelki pod pokrywę, uszczelniacze zaworowe + simieringi). Dodam że przy zmianie starych świeczek na nowe nie dusił się może przez dwa dni, później wszytko wróciło. Jakieś propozycje czy pozostaje zmiana silnika ? Tyle się nacieszyłem k8 2mc sam zapracowałem żeby dorobić się pierwszego auta i mam k**** za przeproszeniem
Ostatnio edytowano 27 lis 2008, 21:10 przez lukasz_sdz, łącznie edytowano 4 razy
- Od: 18 wrz 2008, 00:02
- Auto: Mazda MX 3 1.8 v6
Zmień temat zanim modki się obudzą ;
Jak pochłania tyle oleju że zalewa świece to raczej nie tylko uszczelniacze. Najprawdopodobniej puszczają pierścienie olejowe. Raczej nie da sie tego sprawdzić.
A jak tak to remont jest mało opłacalny. Chyba, że masz zamiar jeździć tym samochodem do końca. Tańszą opcją będzie zmienia silnika.
Jak pochłania tyle oleju że zalewa świece to raczej nie tylko uszczelniacze. Najprawdopodobniej puszczają pierścienie olejowe. Raczej nie da sie tego sprawdzić.
A jak tak to remont jest mało opłacalny. Chyba, że masz zamiar jeździć tym samochodem do końca. Tańszą opcją będzie zmienia silnika.
Miałem to samo cały silnik zalany olejem i wychlał tyle że się kontrolka zapaliła olejowa, okazało się że nowa (tak w czasie kupna mi się wydawało) uszczelka pod kapa się cała rozpadła, wsadziłem nowa droższą i jest git
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 16 wrz 2008, 13:21
- Auto: Mazda 323C 1.5 16V 88km 1995
Ile ewentualnie może kosztować wymiana tych uszczelniaczy zaworowych z simeringami ?
- Od: 18 wrz 2008, 00:02
- Auto: Mazda MX 3 1.8 v6
Strona 1 z 1