Witam
Przy mocniejszym skręcaniu w prawo i lewo np. podczas parkowania słychać pukanie (w zasadzie takie pojedyńcze puknięcie i kolejne przy dalszym kręceniu) gdzieś z przodu. Na luzie przy kręceniu kierownicą też to występuje przy bardziej skręconej kierownicy.
Miałem uszkodzony prawy przegub i byłem przekonany, że po wymianie to ustąpi, ale niestety nic się nie zmieniło i nadal słychać to pukanie...
Jakieś pomysły co to może być?
Pukanie przy skręcaniu
Strona 1 z 1
Jeśli puknięcie występuje przy maksymalnym skręcie to wiele osób na tym forum pisało, że to normalne w naszych mazdach. Chyba, że stuka gdzieś po drodze zanim złapie opór kierownica to wtedy inna sprawa.
U mnie winowajca pukania było kilka rzeczy ;
– Sworznie
-Łączniki
– Końcówki drążków.
W najgorszej wersji obstawialem regenerację maglownicy bo myślałem, że jest uszkodzona, natomiast po wizycie na kanale wyszło to co wyżej wymieniłem. Podjedz na SKP i niech sprawdza Ci auto. Będziesz mieć pewność co jest przyczyną pukania.
– Sworznie
-Łączniki
– Końcówki drążków.
W najgorszej wersji obstawialem regenerację maglownicy bo myślałem, że jest uszkodzona, natomiast po wizycie na kanale wyszło to co wyżej wymieniłem. Podjedz na SKP i niech sprawdza Ci auto. Będziesz mieć pewność co jest przyczyną pukania.
- Od: 6 paź 2013, 21:17
- Auto: Mazda 323F BJ '02 ZM-DE+LPG naGwintowana – By Dwojas
Ja miałem takie pukanie przy kręceniu kierownicą na postoju bądź przy dokonywaniu manewru parkowaniu. Tylko, że nie było to pojedyńcze puknięcie a delikatne pukanie. Okazało się, że do wymiany są mocowania górne amortyzatora z łożyskami. Po wymiana, już nic nie puka, stuka itd.
miałem podobnie w oplu. Winne mocowanie górne amortyzatora
MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

Strona 1 z 1