Cześć,
zamierzam wymienić kompletną półoś w moim Sportivie. Czy ktoś orientuje się co oprócz samej półosi będzie mi jeszcze potrzebne? Nakrętka na piaste etc.?
Wymiana półosi – BJ FS (Sportive)
Strona 1 z 1
Siw-y napisał(a):Nakrętka nie potrzebna bo nie musisz rozpinać przegubu, przydadzą się uszczelniacze półosi.
hmm, ale przecież żeby wybić półoś z piasty trzeba tą nakrętkę wykręcić?
W jaki sposób półoś siedzi w skrzyni, jest tylko wkładana? Można tam coś popsuć? No i czy trzeba spuszczać olej ze skrzyni? Czytałem różne opinie.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Półoś od piasty dzielą jeszcze dwa przeguby więc rozpinasz między wewnętrznym a półosią.
Wszystko jest na pierścienie zatrzaskowe.
Oleju nie musisz spuszczać, sam wyleci
Tu masz foto, które Ci co nieco zobrazują: viewtopic.php?p=2356004#p2356004
Wszystko jest na pierścienie zatrzaskowe.
Oleju nie musisz spuszczać, sam wyleci
Tu masz foto, które Ci co nieco zobrazują: viewtopic.php?p=2356004#p2356004
Siwy, wiem, tylko mam cały od piasty do skrzyni:

I tak to chciałem przełożyć
Tych pierścieni zatrzaskowych nie należy zmienić na nowe?
A jeśli chodzi o olej, to bardziej chodziło mi o to czy będę musiał cały zmienić bo większość wyleci, czy doleję 200ml i będzie ok
Sorry, że tak wypytuje w ciemno, ale chciałbym przygotować sobie wszystko, zanim rozgrzebie
I tak to chciałem przełożyć
A jeśli chodzi o olej, to bardziej chodziło mi o to czy będę musiał cały zmienić bo większość wyleci, czy doleję 200ml i będzie ok
Sorry, że tak wypytuje w ciemno, ale chciałbym przygotować sobie wszystko, zanim rozgrzebie
If you’re in control, you’re not going fast enough.
No to tylko uszczelniacze Ci potrzebne i olej ale nie wiem ile, chociaż nic nie zaszkodzi go wymienić, wchodzi z tego co pamiętam jakoś 2,7 litra
Ja lałem Valvoline Durablend GL-5 75W90.
Nakrętki możesz użyć tych samych, ważne żeby dobrze je zagnieść.
Ja lałem Valvoline Durablend GL-5 75W90.
Nakrętki możesz użyć tych samych, ważne żeby dobrze je zagnieść.
Przeniesiono do podwozi, porządki w dziale.
- Od: 8 lut 2012, 00:25
- Auto: Mazda3 2.0 2004r
Strona 1 z 1