Problem z siłą hamowania tylnej osi
Strona 1 z 1
Witam. Byłem niedawno na stacji diagnostycznej moją BJ-ką (1.3 16V 99r) , okazało się że hamulec tylnej osi nie spełnia normy, szczęki , bębny wszystko jest ok, ręczny trzyma bardzo dobrze . Czy może to mieć związek z abs-em? Czy może korektor siły hamowania ? Muszę coś z tym zrobić, gdyż będę miał problem z podbiciem przeglądu. Może ktoś z Was miał taki problem , proszę o pomoc:) Pozdrawiam
- Od: 18 mar 2009, 20:32
- Auto: Mazda 323F 1999
a wymieniałeś szczęki ? to sprawdź czy dobrze i ustawiłeś odległość szczęk i czy równo na koła jest regulowana na ząbkach .jeśli nic nie robiłeś to warto zajrzeć może coś z tłoczkiem . co do spełniania normy to konkretnie co ? nie równo brały czy słabo hamowały .
xedos1972
Jeśli chodzi o tłoczki , szczęki itp. wszystko jest dobrze , sprawdzał to mechanik i mówił że wszystko jest w bardzo dobrym stanie. A hamowały równo tylko słabo , nie zablokowały tej (bieżni ?) która sprawdza siłę hamowania , mimo że z całych sił naciskałem na pedał hamulca .
- Od: 18 mar 2009, 20:32
- Auto: Mazda 323F 1999
zdjął bęben i sprawdzał jak są rozpierane szczęki przez tłoczki może tłoczki się zapiekły , przepłukaj cały układ i wymień płyn może już dawno stracił swoje właściwości, poczytaj sobie tu:
viewtopic.php?t=62528
viewtopic.php?t=62528
xedos1972
Strona 1 z 1