Witam
Przeszukałem forum ale nic na ten temat nie znalazłem.
Mianowicie chodzi mi o niedokładnie przylegające boczki od [jakich?] drzwi w tych modelach BJ. Przed zakupem oglądałem 3 takie auta i każde z nich miało taką przypadłość i aż dziwne, że na forum nikt o tym nie pisał. Ale wiem, że nie wszystkie BJtki tak mają. Generalnie nie przeszkadza to aż tak bardzo, ale wizualnie wyglada średnio no i troche gorzej trzyma szybę podczas zamykania drzwi. Próbowałem już dogiąc ten boczek ale nie daje rady. Ktoś zna receptę? albo powód? Wygina się od słońca?
Odstające boczki tylnych drzwi
Strona 1 z 1
Mowisz o odstawaniu gora, przy szybie?
Jesli tak to mam to samo :–) Myslalem, ze cos z moimi boczkami nie tak, ze madzia byla bita albo cos w tym stylu, ale jednak nie... Przy montowaniu glosnikow obejrzalem boczki dokladnie i nie bardzo jest tam co poprawic. Chyba taki urok tego modelu.
Zauwazylem, ze po lifcie jest sto razy lepiej, ale slabe to dla nas pocieszenie :–)
A moze jednak komus sie udalo w jakis sposob ten feler naprawic?
Jesli tak to mam to samo :–) Myslalem, ze cos z moimi boczkami nie tak, ze madzia byla bita albo cos w tym stylu, ale jednak nie... Przy montowaniu glosnikow obejrzalem boczki dokladnie i nie bardzo jest tam co poprawic. Chyba taki urok tego modelu.
Zauwazylem, ze po lifcie jest sto razy lepiej, ale slabe to dla nas pocieszenie :–)
A moze jednak komus sie udalo w jakis sposob ten feler naprawic?
- Od: 15 cze 2007, 14:20
- Auto: 323F BJ 1.5 16v 1999r
Witam,
miałem też ten problem, moja madzia nie była bita a jednak boczki odstawały i mnie strasznie irytowały. Ale w moim przypadku dało sie je wcisnąć, sa takie wypustki od wewnętrznej strony boczku i trzeba je wcisnąć tzn zahaczyć o kawałek metalu przy szybie u mnie pomogło i się trzymają.
miałem też ten problem, moja madzia nie była bita a jednak boczki odstawały i mnie strasznie irytowały. Ale w moim przypadku dało sie je wcisnąć, sa takie wypustki od wewnętrznej strony boczku i trzeba je wcisnąć tzn zahaczyć o kawałek metalu przy szybie u mnie pomogło i się trzymają.
w mxach tez tak jest
poprostu nie można sie sugerować uszczelką zakładając bok
trzeba go docisnąć mocno do szyby wtedy one wejdą
mi strasznie telepały przy zamykaniu dlatego sie za to wziąłem![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
poprostu nie można sie sugerować uszczelką zakładając bok
trzeba go docisnąć mocno do szyby wtedy one wejdą
mi strasznie telepały przy zamykaniu dlatego sie za to wziąłem
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
=x

stroozyk napisał(a):Mianowicie chodzi mi o niedokładnie przylegające boczki od [jakich?] drzwi w tych modelach BJ
to normalne
Pozdrawiam
- Od: 13 lis 2006, 21:46
- Auto: M323F/BJ/FP
U mnie tak samo odstają , a myslałem też że ktoś coś kombinował z tym ale nie miałem pomysłu jak to poprawić , ale widze że to już tak jest w BJ
Strona 1 z 1