Podgrzeane lusterka a elektrycznie sterowanie nimi

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez smagur » 27 mar 2007, 11:00

Czy autko wyposażone w elektryczne sterowanie szybami miało również jednocześnie ich podgrzewanie?? Mam sterowane elektycznie lusterka ale przy włączeniu ogrzewanie tylnej szyby (jednocześnie właczenie ogrzeawnia lusterek zazwyczaj) niestety mi lusterka sie nie ogrzeawają :( Wiecie jak to było z tym wyposażeniem bo może u mnie coś nie działą... np bezpiecznik gdzieś
Motocykle są wszędzie.... no i mazdy :D
Forumowicz

Od: 2 lip 2006, 12:53
Auto: 6-ka 2.0 Diesel 140 KM 2008 rok

Postprzez xANDy » 27 mar 2007, 22:23

Są na tym samym bezp. co szyba – tylko możliwe, iż masz wersję holenderską. One były okrajane (na ich życzenie) ze wszystkiego co się dało albo i nie dało....
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Forumowicz

Od: 27 lis 2004, 21:42
Auto: Mazda 6, MZR-CD, 136KM

Postprzez Orin » 27 mar 2007, 22:36

xANDy napisał(a):masz wersję holenderską. One były okrajane (na ich życzenie) ze wszystkiego co się dało albo i nie dało....

No nie może być... To gdzie indziej na świecie też się praktykuje metodę "standard – silnik i cztery koła" ?? <lol>
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 14 lis 2004, 19:40
Auto: Żuczek i Jaszczurka...

Postprzez xANDy » 27 mar 2007, 23:03

– brak elektryki szyb
– brak podświetlanych przycisków
– brak niektórych czujników
– brak filtra kabinowego
– brak absów (w 323)
– brak jaśków
– brak halogenów
– brak podgrzewacza paliwa
– brak regulacji szybkości wycieraczek przednich
– brak głośników
– brak radia, zegarka, półeczki
– brak przesuwanej tylnej kanapy (kombi)
– brak klimatronika (praktycznie niespotykany)
– brak składanego siedzenia
– brak podwójnego zamka
– brak pilota do centralnego
– brak podłokietnika
– ...
aż dziw, że silnik jest i szyby (i klamki w drzwiach!)
Dla holendrów musi być miejsce do jarania <ganja>
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Forumowicz

Od: 27 lis 2004, 21:42
Auto: Mazda 6, MZR-CD, 136KM

Postprzez Orin » 27 mar 2007, 23:37

hahaha hahaha

Odbiegając od tematu – ja klimę wyciągnąłem właśnie z wersji "4 koła i silnik". Oprócz kierownicy i klimy nie miała NIC. A była to wersja "Amerykańska" (serio :) )
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 14 lis 2004, 19:40
Auto: Żuczek i Jaszczurka...

Postprzez gadula » 27 mar 2007, 23:56

hahaha hahaha hahaha hahaha
A ja myślałem, że to ja mam okrojoną wersję <lol>
Przedstawiciel Podlasia

Od: 10 lip 2006, 23:30
Auto: GE6 KL, RF7J

Postprzez Briareos » 28 mar 2007, 00:42

smagur napisał(a):Mam sterowane elektycznie lusterka ale przy włączeniu ogrzewanie tylnej szyby (jednocześnie właczenie ogrzeawnia lusterek zazwyczaj) niestety mi lusterka sie nie ogrzeawają

Nie wiem jak to w BJtkach robili, ale BA potrafi nie mieć nawet kabli pociągniętych do tej instalacji (choć np. ma do podgrzewania siedzeń, a to się chyba rzadziej spotyka w 323).
Jak chcesz to przerobić to najpierw wyjmij szkło lusterka (pasażera, mniej zaboli jak zepsujesz) – naciskasz na górną część, popychasz dolną krawędź do góry i jednocześnie ciągniesz ją na zewnatrz. Zatrzaski powinny puścić. Podnosisz do góry dół o 90 stopni i góra też wyjdzie.
Jak pod lustrem są tylko (3 chyba) kabelki do sterowania silnikami pozycjonującymi, to czeka cię ciągnięcie instalacji samemu, od przycisku. Dużo radości, ale da się. Jak masz tam taką luźną wtyczkę, klasycznie chyba 2 różowe czy fioletowe kabelki, to jesteś ustawiony – kupujesz tylko matę pod szkło, naklejasz, podłączasz i jest.
Forumowicz

Od: 21 lip 2005, 16:26
Auto: Mazda 323F BA 1.8 '95

Postprzez NBR » 1 maja 2007, 18:01

smagur napisał(a):niestety mi lusterka sie nie ogrzeawają smutny Wiecie jak to było z tym wyposażeniem bo może u mnie coś nie działą... np bezpiecznik gdzieś

chyba jest taki bezpiecznik w puszcze pod kolumną kierownicy, MIRROR DEF (mirror defroster) – pewności nie mam
Forumowicz

Od: 13 lis 2006, 21:46
Auto: M323F/BJ/FP