Filtr kabinowy ... problem ???
1, 2
Witam, zamierzałem wymienić filtr kabinowy lecz napotkałem na problem. Zgodnie z fotorelacja z naszego forum nie odnalazłem filtra starego. W załączniku dodałem zdjęcia z miejsca w którym miał się znajdować stary filtr. Proszę o pomoc gdzie się znajduje. Dzięki z góry.
Mazda 323f BJ, 1.6 benzyna, 2003.
Mazda 323f BJ, 1.6 benzyna, 2003.
- Od: 13 lut 2014, 12:18
- Auto: Mazda 323F 2003 1.6 benzyna 98KM
woox87 napisał(a): gdzie się znajduje
Schowka nie wyciągaj, ale zajrzyj pod spód – jest nakrętka M6 lub motylkowa

-
miro62
Ja sobie wczoraj założyłem.Trzeba tapeciakiem wyciac zaslepke.Nie chciało mi sie dorabiac mocowania wiec przykleiłem odciety fragment silikonem.
http://tufotki.pl/oIOvk
http://tufotki.pl/oIOvk
Witam Wszystkich
Jestem tu nowy tak jak od niewdana posiadam 323f bj 2003 rok 1,6 16v wersja z klimą
i chciałbym zapytać, gdyż też nie mam tego filtra tzn kabinowego filtra
Czy modele 323 F które były seryjnie wyposażone w klimatyzacją i nie miały filtra MOGĄ GO w ogóle posiadać ?
Pytam bo może nie powinienem wykrawać tego plastiku wcale ? Ale kurz i pyłki osiadają niemiłosiernie mi na desce rozdzielczej Wykręciwszy czujnik klimy chyba taki z płytka Moim oczom ukazał się łan wysuszonych liści i przyczynę znam
2 pytanie jak Czym Ktoś z Was wykrawał ten kawałek jakim narzędziem czy bez zdejmowania tej całej pokrywy Czy trzeba coś jeszcze zrobić w związku z tą czynnością ?
Dzięki za ewentualne sugestie
S.
Jestem tu nowy tak jak od niewdana posiadam 323f bj 2003 rok 1,6 16v wersja z klimą
i chciałbym zapytać, gdyż też nie mam tego filtra tzn kabinowego filtra
Czy modele 323 F które były seryjnie wyposażone w klimatyzacją i nie miały filtra MOGĄ GO w ogóle posiadać ?
Pytam bo może nie powinienem wykrawać tego plastiku wcale ? Ale kurz i pyłki osiadają niemiłosiernie mi na desce rozdzielczej Wykręciwszy czujnik klimy chyba taki z płytka Moim oczom ukazał się łan wysuszonych liści i przyczynę znam
2 pytanie jak Czym Ktoś z Was wykrawał ten kawałek jakim narzędziem czy bez zdejmowania tej całej pokrywy Czy trzeba coś jeszcze zrobić w związku z tą czynnością ?
Dzięki za ewentualne sugestie
S.
Ja właśnie udoskonaliłem madzie o filtr kabinowy . Z wycięciem otworu było trochę gimnastyki ale warto było, wysypała się tak kupa liści (niemieckich się domyślam ) że aż się dziwię jak to możliwe że auto z klimą nie ma filtra i wejścia by opróżnić te liście.
otwór uszczelniłem power tape sztuka ale działa super i pewnie tak zostanie 

kacper194 napisał(a):Ja właśnie udoskonaliłem madzie o filtr kabinowy . Z wycięciem otworu było trochę gimnastyki ale warto było, wysypała się tak kupa liści (niemieckich się domyślam ) że aż się dziwię jak to możliwe że auto z klimą nie ma filtra i wejścia by opróżnić te liście.otwór uszczelniłem power tape sztuka ale działa super i pewnie tak zostanie
Gratuluje Kolego
Ja również dużo musiałem się nagimnastykować
Ale pisze z pytaniem do Wszystkich z prośba o namiar gdzie mogę nigdzie poszukać zaślepki na ten filtr tej gumowej z dwoma blaszkami gdzie zapinam na motyle / śrubę.
Pomocy Może Ktoś z Was ma takową na sprzedaż, bądź wie gdzie ją nabyć używana mile widziana Mój dostawca zawiódł a mówił że załatwi. Szukałem wszędzie. Wiem że można zakleić zaślepić domowymi sposobami, ale wolę mieć tak jak w oryginale Ponoć od Mazdy 6 też pasuje.
W razie czego proszę o kontakt. Z góry dziękuję
Sławek
- Od: 10 kwi 2015, 14:13
Wolałbym już kupić cały zestaw z parownikiem w tej cenie niż wydawać 70zł z wysyłką za kawałek plastiku
Może kiedyś parownik się przyda nie wiem ale niech leży sobie w piwnicy 
- Od: 10 kwi 2015, 14:13

Z mojej strony podziękowania dla Ciebie kolego M.A.K
!

1, 2