Przepalona żarówka od podświetlenia pokręteł nawiewu
Strona 1 z 1
A więc, krótko i na temat .Tak jak napisałem w tytule przepaliła się żarówka podświetlenia pokręteł . Patrzyłem jak by sie tam do niej dostać i udało mi się wypiąć z zatrzasków ten środkowy panel ,ale po wypięciu odchyla sie może z 3cm i więcej ani drgnie,coś go trzyma od środka . Nie chciał bym czegoś połamać przy rozbieraniu. Jak ktoś to już rozbierał i ma informacje na ten temat to będe wdzięczy . pozdrawiam
rozbierałem ale aż tak szczegółowo nie pamiętam , wypinasz 3 pokrętła + suwak to na pewno,ale nie pamiętam czy cały moduł sterujący nie odchodzi z ramką więc trzeba odpiąć 3 link,i na końcach najłatwiej . można też się dostać demontując radio i zegarek tak aby była przestrzeń na radio 2 din ,oświetlenie trzyma się na zatrzaskach można wypiąć .
xedos1972
3 pokrętła i suwak nie przeszkadzają, do linek nienam dostępu, ramka odchyla sie na 3 cm i później stawia opór. Moduł sterujący jest przykręcony do ramki i niema podejścia do wkrętów. Będe musiał wyjąć radio , bo innej możliwości nie widze. Może ktoś wie jakie tam są żarówki to bym kupił i odrazu wymienił przy następnej prubie demontażu.
jak nie masz dostępu ,wyjmujesz schowek i dostęp jak ta lala do linek ,odpinasz je na końcach czyli od klapy zamykającej obieg powietrza ,klapy zimne i ciepłe itd. po kierownicę też trzeba zanurkować . żarówka powinna być bez cokołowa podobna jest w schowku ale nie pamiętam tego aż tak dokładnie ,poszukaj na forum a najlepiej poczytaj tutaj : viewtopic.php?f=451&t=142769
xedos1972
Strona 1 z 1