Fotorelacja z matowania przednich lamp i woskowanie plastX

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez cross » 26 sie 2012, 17:26

Jakby ktoś był zainteresowany abym rozbudował temat to dodam opis. Na razie zdjęcia.

https://docs.google.com/folder/d/0B1Zai15qv1EKX0JQMF9xaUlxY1E/edit
cross

Postprzez zurekk » 26 sie 2012, 21:22

No ładny efekt końcowy. A co w chodzi skład tego zestawu do lamp? I ile on kosztuje?
Ja kiedyś robiłem w punto zestawem papierów wodnych jak Ty + pasta g3 farecla + tempo. Samo tempo nic nie dało, tylko na koniec jako dopieszczenie.
Madzia sprzedana, na forum na pewno jeszcze wrócę ;)
Forumowicz

Od: 16 paź 2009, 13:17
Auto: Była 323f BJ – dzielnie służyła, ale sprzedana. Jeszcze tu wrócę :)

Postprzez rav 75 » 27 sie 2012, 06:24

Witam. Ciekawa fotorelacja. Pamiętajmy jednak o tym że lampy naszych reflektorów pokryte są poliwęglanem. To taka cienka,bezbarwna powłoka,którą poprzez matowanie usuwamy całą. Niedoszlifowanie może skończyć się załamaniem światła które będą widzieć nadjeżdżający z przeciwka. Polecam kolego cross użycie jakiegoś dobrego,twardego wosku [jak i na całą karoserię],w ten sposób będzie się można dłużej cieszyć pięknymi reflektorami. Kolego Zurekk, nie ma co kombinować, farecla g3 to bardzo dobry produkt i jeżeli dokładnie wypolerujesz efekt będzie taki sam.Ostatnio firma Norton wprowadziła na rynek zestaw naprawczy do reflektorów,w skład którego wchodzą papiery ścierne i pasta,poleruje się futrem,wygląd jak po farecli,tylko ta cena... Jak już napisałem na koniec wosk. Pozdrawiam
rav 75

Postprzez cross » 27 sie 2012, 12:33

rav75
zastosowałem po woskowaniu i wytarciu: Meguiar’s Headlight Protectant , środek, który na nowo nanosi bezbarwną powłokę, która zabezpiecza reflektor. Mój reflektor i tak był wyjmowany z anglika i przerabiany i nie wyglądał za dobrze. Świeci o niebo lepiej, nie oślepia.

zurrek

http://matowereflektory.pl/kup-teraz/

Pasta plastX 150 ml
Nakładka , z mikrofibrą na wiertarkę
ściereczka z mikrofibry.

Wcześniej stosowałem K2 TURBO (dawniej TEMPO) i TEMPO jakiejś niemieckiej firmy. Efekt? Beznadziejny. Zresztą posiadam zdjęcia ze wszystkich prób przy wykorzystaniu wszystkich past, ręczne i mechaniczne woskowanie.

Krótko stwierdzę, że Ręczne woskowanie nic nie daje. Żeby efekt był naprawdę dobry trzeba to zrobić mechanicznie. Chyba, że ktoś lubi przez pół godziny wcierać.
cross

Postprzez rav 75 » 28 sie 2012, 05:56

Bardzo ładnie.
rav 75