Nie chodzi na Benzynie!!!
Strona 1 z 1
Pomocy czytam i czytam i nie wiem co to moze byc Mazda Mx3 1.6 + LPG na gazie jest OK a na benzynie odpali normalnie ale co do jazdy zaczyna sie dławic tak jak by paliwa brakowało... wymieniłem swiece, pampe paliwa i nic ostatio rozebrałem dolot no i znalazłem dziurę ale po jej zaklejeniu zero poprawy. Moze to sada ale jak ja sprawdzic albo cos innego. Może pomożecie!!!
- Od: 13 paź 2009, 06:52
- Auto: Mazda MX3
sada jest potrzebna tez do gazu i gdyby to była sada to odczułbyś na pewno to tez przy jeździe na LPG
moim zdaniem przepływomierz, jak masz możliwość to pożycz od kogoś i sprawdź jak będzie się zachowywał na innym ?
moim zdaniem przepływomierz, jak masz możliwość to pożycz od kogoś i sprawdź jak będzie się zachowywał na innym ?
- Od: 13 paź 2009, 12:43
- Auto: Mazda MX-3 sport coupe
gdyby to byla sonda to by jechal normalnie,ale by palil wiecej.w przypadku uszkodzonej sondy ecu ignoruje jej dziwne odczyty lub ich brak i steruje dawka paliwa wg wgranej mapy,ktora jest calkiem niezle przelana.wiec paliwka jest wiecej zamiast mniej(w baku zostaje mniej).ja bym bardziej w dolot patrzyl,moze gdzies jeszcze jest nieszczelnosc i lapie lewe powietrze(wtedy jest za malo paliwa),mozna takze sprawdzic przeplywke
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Strona 1 z 1