Jaki olej przekładniowy?
1, 2
Miałem ten sam dylemat i.......skusiłem się na syntetyk Midlanda . Zakupujesz 3 butelczyny u mnie były po 41 złociszy przy pojemności 1,2 litra. Jestem zadowolony skrzynka ładnie chodzi. Aha jak będziesz brał te 3 flaszki olejum warto bąknąc o upuscie:P to i na browarka ci styknie coby huknąc przy wymianie:P. Niektorzy sugerują lanie ATF (barwa czerwona). Ten jest olejem chyba tańszym i głównie do skrzyń automatycznych i do układow wspomagania, ale i do manualow ponoć niektorych się nadaje.
Ja obcykałem barwe swojego olejum i zdecydowałem się na SAE 75W/90
Ja obcykałem barwe swojego olejum i zdecydowałem się na SAE 75W/90
- Od: 15 cze 2004, 08:03
ja do siebie dolalem ATF-u (za namową Jaksy i @-techa'a) i jest gicior ...
- Od: 21 paź 2003, 13:58
- Auto: Mazda 3 BL 2.0 DISI
Mazda CX-3 150 AWD
Mazda MX-5 NB2 Sportive
Mazda 3 BK 1.6 d 109 KM
Mazda 323F (BJ) 2.0 Sportive (niqsmx3)
Mazda 323F (BA) 2.0 GT
Mazda MX-3 K8 (moja)
ja kupilem Mobila za 19.90 sztuka (litr)
Mazda CX-3 150 AWD
Mazda MX-5 NB2 Sportive
Mazda 3 BK 1.6 d 109 KM
Mazda 323F (BA) 2.0 GT
Mazda MX-3 K8 (moja)
Mobile1 ATF- Dextron II
Mazda CX-3 150 AWD
Mazda MX-5 NB2 Sportive
Mazda 3 BK 1.6 d 109 KM
Mazda 323F (BA) 2.0 GT
Mazda MX-3 K8 (moja)
Działa?...ATF- Dextron II

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Mam mazdę 323f z podnoszonymi światłami rocznik 91-94. Jaki tam olej mam lać do silnika?? Proszę o pomoc. Jaki lać najlepiej. Dzięki z góry za pomoc
-
Gość
Gerald napisał(a):Mam mazdę 323f z podnoszonymi światłami rocznik 91-94. Jaki tam olej mam lać do silnika?? Proszę o pomoc. Jaki lać najlepiej. Dzięki z góry za pomoc
czytaj kolego duzo czytaj przecierz o tym chlopaki wlasnie pisza

- Od: 22 sie 2007, 10:44
- Auto: była mazda 323f,teraz audi a4
mam pytanie muszę zmienić olej w swojej 323c w skrzyni i nie wiem czy lać mineralny czy syntetyczny dodam ze nie wiem co było wcześniej lane ale raczej na 95% jest tam olej ten sam od nowości jak wyszła mazdka z fabryki przebieg 123000tyś
- Od: 10 paź 2007, 16:51
- Auto: 323F BJ 2001 1.6 sport
Bo wytrzymuje znacznie więcej, mniej się zużywa, w niskich temperaturach samruje lepiej od mineralnego i zapewnie mniejsze opory 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Do skrzy·ń nikt praktycznie nie zalew innych olejów niż syntetyczne.
Jkaby cuś to nawet jak mialeś minerał to po wlaniu syntetyka się nic nie stanie – w skrzyni nie ma tyle brudu co w silniku, więc go nie wymyje
Jkaby cuś to nawet jak mialeś minerał to po wlaniu syntetyka się nic nie stanie – w skrzyni nie ma tyle brudu co w silniku, więc go nie wymyje
Trusted computing – Yes or No?
Teraz warto jeszcze dodać, że nagar w silniku powstaje w największej mierze ze spalania oleju silnikowego. Dodatkowo silnik pracuje w bardziej skrajnych temperaturach, niźli przekładnia. Olej przekładniowy nie ma takich niekomfortowych warunków pracy, więc w/w problem go nie dotyczny. Dlatego też olej w skrzyni biegów wymienia się co 80-100kkm
.
Pozdrawiam
..::GofNet::..
Pozdrawiam
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd