Witam ponownie – tym razem już z Madzią.
Zastanawiam się, jaki rozmiar felg i opon zapeni tej budzie najlepszą trakcję. Nie chodzi mi o najnizszy profil i max. szerokie kapcie – chcę po prostu czuć się pewniej niż na 175/70R13. A wygląd pewnie i tak będzie lepszy.
Jakie felgi i opony do 323 BG
Strona 1 z 1
chalif ja wlasnie o takich myslalem... bo szersze na pewno sa zbedne a profil hm w sumei moze byc jak po wybojach powoli jezdzisz
ja tez mam teraz fabryczne 13 stalowe ale chce kupic alumy jakies ladne
przyalczam sie do pytania powyzej jaki silnik amsz i jak ze spadkiem osiagow?
przyalczam sie do pytania powyzej jaki silnik amsz i jak ze spadkiem osiagow?
- Od: 20 maja 2004, 19:22
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 16V 95'
ja mam u siebie w 323F BG lato: 205/50/15 przód, tył:195/50/15; zima: 175/65/14 i to drugie rozwiązanie jest chyba lepsze (jeżeli chodzi o rozmiar), bo moja Madzia jest strasznie twarda, a na polskich drogach twarda zawiecha i do tego jeszcze szerokie kapcie na niskim profilu to tragedia, ciężko utrzymać fajerę w koleinach, zęby szczękają na nierównościach
pozdro
pozdro
===Radziu===
- Od: 19 lis 2003, 09:40
- Auto: 626 GF 1,9i
mam 1.8 dohc i co do spadku osiągów się nie wypowiem ,bo kupiłem mazdę już na takich kołach ,a uważać zbytnio nie trzeba – oczywiście krawężniki trochę wolniej pokonuję niż na stalówkach ,ale na drodze nie ma problemów... to oczywiście alusy jak zauważył peteros:)
- Od: 11 kwi 2004, 19:04
- Auto: Mazda 323 BG
Strona 1 z 1