witam!!!!potrzebuje porady co potrzeba z czesci do przerobki automta na manuala,mniej wiecej wiem ze skrzynia ,gajga do zmiany biegow,tunel
zastanawiam sie czy musze tez wymienic polosie z przegubami i kolo zamachowe.
prosze o poradzenie mi dokladnej wymiany.z gory dziekuje.pozdro!!!!
Przeróbka automata na manuala
Strona 1 z 1
A mocowania będą pasować?Bo kolega mój będzie chciał też tak samo wymieniać skrzynię
I mnie to osobiście zastanawia czy to będzie pasować

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
heh moge ci powiedziec co nie co bo jestem po tym zabiegu.................
potrzebujesz.......
1.s.biegow
2.kpl sprzeglo (tarcz,docisk,koło zamachowe,łozysko oporowe)
3.wysprzęglik wraz z przewodem...(jezeli posiadasz ABS czeka cie niezla gimnastyka...
)
4.dzwignia zmiany biegow
5.pedaly
poloski,rozrusznik,linka predkosciomierza zostaja....twoje...(przynajmniej u mnie tak bylo...
)
Wazna UWAGA!.....(stojac przed autem) ...za prawa lampa jest indtalacja w ktora jest wpieta kostka od automatycznej s.b........obetnij sobie kostke od skrzyni wepnij spowrotem w wiazke i zmostkuj 2 przewody bo inaczej rozrusznik nie bedzie krecic.....elektryk ci powie ktore...
....potem tylko cwiatlo cofania i juz mozesz sie cieszyc manualem....1.....i ogien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
potrzebujesz.......
1.s.biegow
2.kpl sprzeglo (tarcz,docisk,koło zamachowe,łozysko oporowe)
3.wysprzęglik wraz z przewodem...(jezeli posiadasz ABS czeka cie niezla gimnastyka...
4.dzwignia zmiany biegow
5.pedaly
poloski,rozrusznik,linka predkosciomierza zostaja....twoje...(przynajmniej u mnie tak bylo...
Wazna UWAGA!.....(stojac przed autem) ...za prawa lampa jest indtalacja w ktora jest wpieta kostka od automatycznej s.b........obetnij sobie kostke od skrzyni wepnij spowrotem w wiazke i zmostkuj 2 przewody bo inaczej rozrusznik nie bedzie krecic.....elektryk ci powie ktore...
-
Fasola
Dziekuje Wszystkim Serdecznie za pomoc,teraz juz wiem co i jak
cieszy mnie to bardzo ze mozna na tym forum liczyc na pomoc ludzi ktorych praktycznie sie nie zna,a chetnie slużą pomocą,pozdrawiam!!!!!!!!!
cieszy mnie to bardzo ze mozna na tym forum liczyc na pomoc ludzi ktorych praktycznie sie nie zna,a chetnie slużą pomocą,pozdrawiam!!!!!!!!!
- Od: 23 lip 2006, 15:21
- Auto: LAGUNA 2,T3
Kurde ja chyba tez bede zmianiała automata na manuala bo nie moge dostac skrzynki do mojej madzi i mam pytanko do fasola 1980 ,czy zmianiałes tez komputer przy wymianie skrzyni oraz wiazki elektryczne? Czy licznik moze zostac stary czy tez trzeba go wymienic? Jakiego typu problemy sa z ABS-em ? Robiłes sam ta przekładke czy w warsztacie a jeśli w warsztacie to ile Cie kosztowała robocizna?
wszystko co potrzeba jest opisane wyzej licznika tam nie ma wiec zostaje twoj....
wszystko robilem sam....a z abs jest taki problem ze trzeba powyginac trovhe rurke od wysprzeglika...
wszystko robilem sam....a z abs jest taki problem ze trzeba powyginac trovhe rurke od wysprzeglika...
-
Fasola
Strona 1 z 1