luz na kole
Strona 1 z 1
w mojej madzi mam jakby to powiedzieć luz na lewym przednim kole, dziwna sprawa podejrzewam łożysko , choć ono nie buczy i nie szumi, gdy ruszam kołem to widać że koło zarem z tarczą hamulcową się rusza i obija o klocki , nieraz przy skrecie w prawo slychać że tarcza trze o klocki , i te koło napierd.... na nierównościach , czy to napewno łożysko???? może ktoś je wymieniał i da małą instrukcję co i jak, sworzeń wachacza jest ok.
- Od: 3 lis 2008, 19:31
- Auto: 323f BG 1.6 16V 1992r
podjedz na poczatek na stacje kontroli pojazdow, i niech Ci sprawdza gdzie masz luz... moze to byc wahacz, moze byc lozysko, moze byc koncowka drazka, albo zwrotnica ma gdzies luz.... najlepiej podjedz i neich sprawdza... mnie ostatnio taki maly przeglad zawieszenie kosztowal na stacji kontroli pojazdow 20zl wiec nie majatek a na szarpakach wyjdzie co lata
jak lozysko do wymiany to nei straszna sprawa.. trzeba zdjac kolo i tarcze, dotrzec do zwrotnicy i wybic lozysko i wbic nowe
z tego co wiem to w BG mniej wiecej tak to wyglada...
jak lozysko do wymiany to nei straszna sprawa.. trzeba zdjac kolo i tarcze, dotrzec do zwrotnicy i wybic lozysko i wbic nowe
no jestem prawie pewny że to łożysko, tylko interesuje mnie proces wymiany , tam jest taka nakrętka pod klucz bodajrze 32, no i odbezpieczyłem zabezpieczenie i ni hu.. nie mogłem odkręcić tej nakrętki , klucz się pogiął , i tak sobie myśle że może to śię w prawo odkręca
?
- Od: 3 lis 2008, 19:31
- Auto: 323f BG 1.6 16V 1992r
w maluchu był gwint lewy i prawy na piastach w dzisiejszych autach są prawe.
kup rurkowy 32 + nasadkę katową (fajke) kwadrat 3/4cala.
w almerze jak odkręcałem takim właśnie kluczem musiałem nałożyć rurę 1,4m i skakać po niej bo śruba nie chciała puścić....ale w końcu poszła
kup rurkowy 32 + nasadkę katową (fajke) kwadrat 3/4cala.
w almerze jak odkręcałem takim właśnie kluczem musiałem nałożyć rurę 1,4m i skakać po niej bo śruba nie chciała puścić....ale w końcu poszła
lubie wszystko co ma silnik 4 koła i spala paliwo
SPRZEDAM NISSAN MICRA STYLE `98 – mojej mamy:) zarejestrowana
SPRZEDAM NISSAN MICRA STYLE `98 – mojej mamy:) zarejestrowana
- Od: 31 lip 2005, 22:30
- Auto: japońskie i niemieckie
Hej w mojej madzi jest jest tak samo.Wymieniłem przegub oraz poduszkę amortyzatora i po wyjeżdzie od mechanika coś zaczęło stukać.Stuka tylko jak jade po nierównościach tak jakby coś sie telepało w lewym przednim kole mechanik powiedział że być może przegub wewnętrzny,a za tydzień mam przegląd :O
"Mężczyźni witają się uściśnięciem dłoni. Kobiety obejmują się przyjaźnie. W pierwszym wypadku chodzi o sprawdzenie, czy w ręku nie ma ukrytej broni, w drugim, czy na pewno nie ma jej też za plecami."
- Od: 8 sty 2009, 00:52
- Auto: Była 323F BG 1.6 nastepnie 323F BA 1.5 nasepnie 323F BA 1.8 obecnie jest VW Golf IV
madejek86 napisał(a):Hej w mojej madzi jest jest tak samo.Wymieniłem przegub oraz poduszkę amortyzatora i po wyjeżdzie od mechanika coś zaczęło stukać.Stuka tylko jak jade po nierównościach tak jakby coś sie telepało w lewym przednim kole mechanik powiedział że być może przegub wewnętrzny,a za tydzień mam przegląd :O
Może być też tuleja wachacza, zobacz czy nie lata Ci koło lewo- prawo.
Ostatnio edytowano 5 paź 2009, 09:23 przez gogo, łącznie edytowano 1 raz
Musi palić.... GogoMech
- Od: 13 kwi 2008, 20:59
- Auto: Była 323F BG 1.6 16V B6 94'
Jest Passat b4 TDI
gogo napisał(a):madejek86 napisał(a):Hej w mojej madzi jest jest tak samo.Wymieniłem przegub oraz poduszkę amortyzatora i po wyjeżdzie od mechanika coś zaczęło stukać.Stuka tylko jak jade po nierównościach tak jakby coś sie telepało w lewym przednim kole mechanik powiedział że być może przegub wewnętrzny,a za tydzień mam przegląd :O
Może być też tuleja wachacza, zobacz czy nie lata Ci koło lewo- prawo.
Proszę moda o usunięcie tego posta, trochę narozrabiałem.
Musi palić.... GogoMech
- Od: 13 kwi 2008, 20:59
- Auto: Była 323F BG 1.6 16V B6 94'
Jest Passat b4 TDI
Okazało się że problemem była końcówka drążka
Ponowne podziękowania dla kolegi gregoriusa 323f za pomoc.
"Mężczyźni witają się uściśnięciem dłoni. Kobiety obejmują się przyjaźnie. W pierwszym wypadku chodzi o sprawdzenie, czy w ręku nie ma ukrytej broni, w drugim, czy na pewno nie ma jej też za plecami."
- Od: 8 sty 2009, 00:52
- Auto: Była 323F BG 1.6 nastepnie 323F BA 1.5 nasepnie 323F BA 1.8 obecnie jest VW Golf IV
Strona 1 z 1