brak podgrzewania tylnej szyby
co może być przyczyna??
po wciasnieciu przyciska (przycisk sie normalnie świeci wł\wył) od ogrzewania dziwny dźwięk wydobywa się zza schowka
brak ogrzewania tylniej szyby
Strona 1 z 1
mam dokładnie ten sam problem ale mi sie wydaje ze kabelki na szybie sa zasniedziale i trzeba by bylo wyczyscic bo juz kiedys cos podobnego mialem ale jak na razie nie ma czasu

wcześniej mi tak podgrzewało chodzby chciało a nie mogło...
nie ma jakiegoś przekaźnika zza schowkiem od tego??
nie ma jakiegoś przekaźnika zza schowkiem od tego??
Szerokości...
°°§zaĽëňstwo°°
°°§zaĽëňstwo°°
- Od: 19 lut 2009, 23:39
- Auto: Mazda 323f BG
Pozwolę sobie podłączyć się do tematu (mam nadzieję, że założyciel nie będzie miał nic przeciwko
).
U mnie podgrzewanie tylnej szyby działa ale baaardzo słabo, może w promieniu 2mm od pasków.
Myślałem o bezpiecznikach albo włączniku (który w sumie się nie świeci po włączeniu), ale wtedy by chyba nic nie działało, dobrze myślę?
Co najlepiej sprawdzić? Przejechać wszystkie paski czymś? Np. spirytusem salicylowym dokładnie?
Z góry dzięki za odpowiedź
.
U mnie podgrzewanie tylnej szyby działa ale baaardzo słabo, może w promieniu 2mm od pasków.
Myślałem o bezpiecznikach albo włączniku (który w sumie się nie świeci po włączeniu), ale wtedy by chyba nic nie działało, dobrze myślę?
Co najlepiej sprawdzić? Przejechać wszystkie paski czymś? Np. spirytusem salicylowym dokładnie?
Z góry dzięki za odpowiedź
-
Moureen
Przejechanie Spirytusem nic Ci nie da możesz tylko uszkodzić paski.Musiałbyś sobie posprawdzać wzrokowo czy czasem paski już nie są w niektórych miejscach "ponadrywane".Jeśli tak trzeba je poprawić lakierem przewodzącym albo klejem przewodzącym.Może to być też wina przewodów-mogą być zaśniedziałe tak jak ktoś pisał wyżej.
Jeżeli coś się zacina użyj siły,gdy się złamie to znaczy,że i tak wymagało wymiany :]
- Od: 19 maja 2008, 21:06
- Auto: Mazda 323f ''96 1.5 Z5 + LPG BRC
Sequent 24
Kameleon8989 napisał(a):dziwny dźwięk wydobywa się zza schowka
Kameleon8989 napisał(a):nie ma jakiegoś przekaźnika zza schowkiem od tego??
Dokładnie, za schowkiem jest przekaźnik. Jeśli pstryka znaczy ze działa. Moze masz gdzies przerwane kable idace do szyby... musialbyś sprawdzic
to powiedz mi jeszcze tylko jak ten kabel idzie
i następny problem BRAK PODŚWIETLENIA TYLNEJ TABLICY
żarówki sprawdzałem i jest wszystko ok
czy może mieć to jakiś związek z podgrzewaniem szyby??
i następny problem BRAK PODŚWIETLENIA TYLNEJ TABLICY
żarówki sprawdzałem i jest wszystko ok
czy może mieć to jakiś związek z podgrzewaniem szyby??
Szerokości...
°°§zaĽëňstwo°°
°°§zaĽëňstwo°°
Dry napisał(a):Nie wiem jak on idzie, nie rozbierałem tego. I prawie na pewno nie ma to związku z podświetlaniem tablicy.
czy ja wiem, podświetlanie tablicy idzie w jednej wiązce z ogrzewaniem i wycieraczką i światłem stopu jak ktoś posiada. Po zakupie miałem taki problem: brak oświetlenia, wycieraczka niesprawna i ogrzewanie również. Przyczyna ? Nie wiem jak u was ale podejrzewam że podobnie wiązka wchodzi do klapy od bagażnika w prawym rogu, po otwarciu bagażnika widać gumową osłonę u mnie były poprzecierane przewody, kwestia połączenia i jest si.
Macie jakieś konkretne przykłady stuffu do poprawiania ścieżek na szybie. Początkowo marnie mi działało a teraz w ogóle ale znalazłem przetarta ścieżkę i chciałbym to naprawić...
- Od: 22 gru 2007, 23:50
- Auto: 323P (BA) 1.3 16v '98 r.
mi właśnie nie działa podgrzewanie zapalniczka i zegar
może być to jakiś bezpiecznik albo coś bo ja się na elektronice nic nie znam
może być to jakiś bezpiecznik albo coś bo ja się na elektronice nic nie znam
Szerokości...
°°§zaĽëňstwo°°
°°§zaĽëňstwo°°
Strona 1 z 1