Demontaż podsufitki – jak to zrobić?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez damian » 31 sty 2011, 23:30

Jak zdemontować podsufitkę, żeby jej nie uszkodzić? Wszystkie plastiki mam odczepione, widzę, że przyklejona jest do blaszek, które przykręcone są na wkręty do budy. Problem w tym, że to tych wkrętów nie ma żadnego podejścia śrubokrętem. nie chcę jej odrywać od tych blaszek, jak to zrobić nie psując jej?
Forumowicz

Od: 17 wrz 2006, 17:02
Auto: 323F BG

Postprzez krzaku90 » 1 lut 2011, 00:44

hehe silniki zmienia a podsufitki nie umie sciagnac:D Najlepsze jest to ze to nie tylko ty;p Ja w jesieni tez sie motalem bo chcialem wyprac ladnie ale jakos mi nie poszlo i ze tak to ujme poje..lem to i wypralem na wiszaco. Chetnie tez sie dowiem jak to sie robi.
Forumowicz

Od: 12 lip 2009, 20:59
Auto: mazda 323 bg 1.8 16v SOHC

Postprzez lukaszbroda » 1 lut 2011, 14:03

z tyłu w okolicach klapy jest przymocowana za pomoca takich blaszek ktore trzeba delikatnie podważyć srubokrętem a tu w okolicach drzwi koncowki materialu sa podklejone do tej dykty przykreconej do budy.tej dykty nie da sie odkrecic tylko trzeba delikatnie odkleic material od niej.i to by bylo na tyle skoro mówisz ze wszystkie plastiki masz odkrecone łacznie z uchwytami,lampka,lusterkiem i oslonami slonecznymi
Forumowicz

Od: 13 mar 2010, 17:52
Auto: była mazda 323 bg 1.3 16v
jest SCENIC I ph II