Wyjęcie nawiewu
Strona 1 z 1
Mam pytanko czy ktos sie może oreintuje jak wyjąć całą kratkę nawiewu w 323 f BG. Chodzi mi nie tylko o część ruchomą ale całość i dotyczy to bocznych nawiewów jak i środkowego.
Ostatnio edytowano 23 mar 2007, 12:19 przez zAgatka, łącznie edytowano 1 raz

Moja mazda to już tylko wspomnienie . . .
- Od: 28 mar 2006, 23:28
- Auto: 323F 1.6 :)
witam!!
Jezeli chcesz wymontowac nagrzewnice musisz :
odczepic 2 przewodu gumowe ktore znajduja sie pod maska
zdjac zaslepki z boczkow deski rozdzielczel (po dwie sroby z kazdej strony )+ caly plat ktory zaslania nawiewy na szybe przednią(podwaz śróbokrętem) i odkrec sróby (3x )
rozkrecic cala tapicerke , zdemontuj zegary radio i inne rzeczy które beda przeszkadzac w zdjeciu calosci ,
wyjmij deske i dopiero mozesz rozkrecic nagrzewnice .
Jezeli bedziesz potrzebowal wiecej danych to pytaj poniewaz moglem cos pominac.
\Pozdro
Jezeli chcesz wymontowac nagrzewnice musisz :
odczepic 2 przewodu gumowe ktore znajduja sie pod maska
zdjac zaslepki z boczkow deski rozdzielczel (po dwie sroby z kazdej strony )+ caly plat ktory zaslania nawiewy na szybe przednią(podwaz śróbokrętem) i odkrec sróby (3x )
rozkrecic cala tapicerke , zdemontuj zegary radio i inne rzeczy które beda przeszkadzac w zdjeciu calosci ,
wyjmij deske i dopiero mozesz rozkrecic nagrzewnice .
Jezeli bedziesz potrzebowal wiecej danych to pytaj poniewaz moglem cos pominac.
\Pozdro
- Od: 7 sty 2007, 01:02
- Auto: Az3 1.5 16V DOHC i Mx3 V6 1993
riplej napisał(a):Tak . Ale dlaczego chcesz ja wyjmowac Pioteq25 ?
Zepsuła sie ?
Nie, z nagrzewnicą jest wszystko oki, tylko chciałem wiedzieć jak ściągnąć deskę rozdzielczą, aby dostać się do wszystkich nawiewów. Dość słabo dmucha przez kratki i myślałem że coś się zapchało bądź rozłączyło. Po zdjęciu deski i sprawdzeniu kompletnie wszystkiego doszedłem do wniosku, że „ten typ już tak ma”
Sprawdzałem i bez filtrów nic się nie zmienia. Do opisu ściągnięcia deski dodam że w BA trzeba tylko podważyć małą zaślepkę na środku deski przy szybie i wykręcić tylko jedną śrubę pod nią. Pod deską widoczna jest gruba rura, która schodzi z całością. Do wykręcenia są jeszcze cztery śruby przy komputerze.
Strona 1 z 1