problem polega na tym, że opuściły się drzwi od strony kierowcy. Po stronie zawiasów, na dole przy otwieraniu słychać jak blacha drzwi ociera o blachę błotnika. Widać w tym miejscu na zagięciu, że wytarty jest lakier. Przy dużych opadach w górnym rogu szyby od strony zawiasów, potrafi co jakiś czas kapać woda. Czy można jakoś podnieść te drzwi, wyregulować??? Czy zostawić to warsztatowi??? Innym problemem jest, że przy otwieraniu drzwi od strony kierowcy nie zapala się lampka przy stacyjce i na podsufitce. Jak to można naprawić?? Z góry dzięki za pomoc...Pozdrawiam
Problem z drzwiami... :/
Strona 1 z 1
Witam,
problem polega na tym, że opuściły się drzwi od strony kierowcy. Po stronie zawiasów, na dole przy otwieraniu słychać jak blacha drzwi ociera o blachę błotnika. Widać w tym miejscu na zagięciu, że wytarty jest lakier. Przy dużych opadach w górnym rogu szyby od strony zawiasów, potrafi co jakiś czas kapać woda. Czy można jakoś podnieść te drzwi, wyregulować??? Czy zostawić to warsztatowi??? Innym problemem jest, że przy otwieraniu drzwi od strony kierowcy nie zapala się lampka przy stacyjce i na podsufitce. Jak to można naprawić?? Z góry dzięki za pomoc...Pozdrawiam
od transu...piękniejsza jest tylko cisza...
- Od: 27 sty 2005, 11:56
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 16V '93 benz.
Cześć! Drzwi opadają prawdopodobnie przez wyrobione bolce w zawiasach (przynajmniej u mnie w 323 tak było) wymieniłem górny bolec na śrubę M8 i zadziałało pierwszorzędnie
To, że nie zapala się oświetlenie wnętrza to wina wyłącznika krańcowego, który jest zwalniany gdy dzrzwi są otwarte (u mnie wystarczyło ten wyłącznik porządnie przeczyścić i działał dobrze).
Dzięki za info, wezmę tą wiadmość napewno pod uwagę!!! Tak jak kolega wyżej, nie mogę znaleźć tego włącznika/pstryczka. Naprowadź bliżej w którym miejscu się on znajduje....dzięki
W moim aucie (3-drzwiowe) włącznik jest w dolnym rogu na wysokości słupka pomiędzy drzwiami przednimi a "tylnymi"...których nie mam
Mam nadzieje, ze wiesz gdzie to...
-------
/____|
*
jesli to co wyzej, to drzwi kierowcy, to gwaizdka to polozenie włącznika
Pozdrawiam

Mam nadzieje, ze wiesz gdzie to...
-------
/____|
*
jesli to co wyzej, to drzwi kierowcy, to gwaizdka to polozenie włącznika
Pozdrawiam
- Od: 4 sty 2005, 12:28
- Auto: 6 2.0 ON/136KM Sport03'
3 2.0 Pb/151KM Sport 12'
3 2.0 Pb/151KM Sport 14'
6 2.5 Pb/192KM GT 15'
hyhyh, dzięki za obrazowe przedstawienie sytuacji
, rzeczywiście jest tam takie małe coś czarnego ruchomego
, i jak pstryknołem tym mocniej to zadziałało, trzeba przeczyścic. Dzięki za pomoc...
Strona 1 z 1