ale moge sie mylic
Duże Spalanie
ja juz nie mam pojecia co moze byc przyczyna takiego spalania... czasami dochodzilo do 15l / 100 km jak sie deplo raz czy dwa ...
Ale zmienilem sonde jest juz troche mniej... silniczek ladniej pracuje, trzyma rowne niskie obroty... ale dalej jest spalanie 10l po miescie...
i dalej nie wiem nic od czego jest ta glupia regulacja...

Ale zmienilem sonde jest juz troche mniej... silniczek ladniej pracuje, trzyma rowne niskie obroty... ale dalej jest spalanie 10l po miescie...
i dalej nie wiem nic od czego jest ta glupia regulacja...
- Od: 13 kwi 2010, 09:47
Sorry – skleroza
Z tego co pamiętam są dwa takie elektrozaworki. Jeden to – regulator ciśnienia paliwa, a drugi – steruje dolotem powietrza,
Resetnij kompa i zobaczysz. Dopiero po tym zabiegu będziesz mógł stwierdzić ile spalasz. Na razie nie kręć żadnymi śrubkami bo i tak komputer przywróci standardowe ustawienia, a możesz tylko pogorszyć sprawę...
Pozdrawiam
Resetnij kompa i zobaczysz. Dopiero po tym zabiegu będziesz mógł stwierdzić ile spalasz. Na razie nie kręć żadnymi śrubkami bo i tak komputer przywróci standardowe ustawienia, a możesz tylko pogorszyć sprawę...
Pozdrawiam

Która następna? :)
- Od: 17 cze 2008, 23:48
- Auto: 323 BG 1.6 16V
&
626 GV 2.2i 12V
Rowniez mam taki sam problem , bardzo duzy ma apetyt na paliwko.
W zwiazku z tym , ze dopiero zaczynam przygode z motoryzacja ?(chodz wiele juz sie nauczyłem
) To moglbys mi powiedziec co to jest " klema "
, bo rowniez chcialbym zrestartować komputer . Teraz pytanie , gdzie pojawi sie bląd podczas resetu , i czy bedzie trzeba cos na nowo ustawiac , np. zegarek ? 
W zwiazku z tym , ze dopiero zaczynam przygode z motoryzacja ?(chodz wiele juz sie nauczyłem

Mój Exclusive: viewtopic.php?f=314&t=121653&start=0
- Od: 3 maja 2010, 14:01
- Auto: Mazda 626GF '00 1.8 16V 101KM
haha.
Klema to jest takie cos co trzyma ci kable przy aku.
pozdro
Noo a ja ide za chwile go resetne i zobaczymy co sie bedzie dzialo
Noo a ja ide za chwile go resetne i zobaczymy co sie bedzie dzialo
Lukazie napisał(a):To moglbys mi powiedziec co to jest " klema "![]()
Czego to uczą obecnie na kursach PJ? Kiedyś to trzeba było znać budowę silnika, a teraz...
Dobrze – specjalnie dla Ciebie – Szczegółowy opis restartu komputera. Pod warunkiem, że samochód wyposażony w silnik zasilany wtryskiem. Przy zasilaniu gaźnikiem można sobie restartować do woli... nie ma on komputera

Opis:
1. Podchodzimy do samochodu od strony kierowcy i otwieramy drzwi.
2. Po lewej stronie deski rozdzielczej szukamy uchwytu do otwarcia maski – ciągniemy go.

3. Po otwarciu i podparciu maski szukamy akumulatora – to takie duże pudełko w przytwierdzonymi dwoma grubszymi przewodami po obu jego końcach

4. Szukamy na akumulatorze oznaczenia (–) minus. Bierzemy klucz płaski (10) do ręki, odkręcamy śrubę i zdejmujemy klemę (przewód) – z oznaczeniem (–) Odginamy tak przewód z klemą żeby nigdzie nie dotykał.

Klema z oznaczeniem (+) plus zostaje na miejscu
5. Siadamy na miejscu kierowcy i nogą naciskamy hamulec i trzymamy wciśnięty przez 30 sekund

6. Po 30 sekundach następuje reset komputera. Na koniec podłączamy klemę, zamykamy maskę i cieszymy się z fabrycznych ustawień komputera. Komputer przez kilka kilometrów będzie musiał na nowo się poustawiać i dlatego nie ma sensu natychmiastowe sprawdzanie błędów.
Fotorelacja ze sposobu sprawdzania błędów komputera znajduje się w opcji szukaj po prawej, górnej stronie Twojego ekranu.
Pozdrawiam

Która następna? :)
- Od: 17 cze 2008, 23:48
- Auto: 323 BG 1.6 16V
&
626 GV 2.2i 12V
markmass , dzięki za szczgółowy opis hehe.
Mam pytanko , gdzie to pokaze błąd , ten komputer ?
Mam pytanko , gdzie to pokaze błąd , ten komputer ?

Mój Exclusive: viewtopic.php?f=314&t=121653&start=0
- Od: 3 maja 2010, 14:01
- Auto: Mazda 626GF '00 1.8 16V 101KM
nigdzie, po prostu bedzie zresetowany.
Tanie części mercedes
- Od: 7 kwi 2010, 15:07
- Auto: Szwed
spoko
juz to zrobilem dzis rano... 
A teraz powiedz cie mi co to jest to ... ? Na ile obrotow ma byc ustawione ... ?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a342ece52cd537a3.html
A teraz powiedz cie mi co to jest to ... ? Na ile obrotow ma byc ustawione ... ?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a342ece52cd537a3.html
widze ze chyba nikt nie wie... Moja Mazda to jedna wielka tajemnica ;DD
znajdzie sie jakis madry i mi podpowie po co to jest? na ile obrotow ma byc ?
:(:((
Aaa.... zmienilem pompe paliwa i tylko stracil na mocy ... spalanie 1L na 100 km mniej...
Aaa.... zmienilem pompe paliwa i tylko stracil na mocy ... spalanie 1L na 100 km mniej...