XEDOS 6
wycieraczki chodzą,
ale jak chce włączyć aby chodziły co jakiś czas(aby nie chodziły ciągle ) to nie działa.
jak włączam na ustawienie czasowe wycieraczki(pierwsze położenie) to tylko na chwile jest ruch tzn małe drygniecie i nic po za tym nie chodza
co może być przyczyną
wycieraczki, czasowe wlączenie nie działa
Strona 1 z 1
moze to byc wina wlacznika (pajaka) ewentualnie jakis sterownik jezeli takowy jest
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
tak to sa wlasnie te galki (one sa razem montowane i dlatego tak sie to nazywa
) ale nie umiem powiedziec czy moze to byc wina czegos innego. nie mialem takiego przypadku. moze niech sie inni wypowiedza moze ktos bedzie wiedzial. gdyby okazal sie ten przelacznik to mam taki jakby co. ale najpierw trzeba wykluczyc wszystko inne
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
Gdzieś w okolicach kolumny podobno jest przekaźnik odpowiadający za czasowy tryb wycieraczek
w poprzednim xedzie pomagało uderzenie w kierownice aby czasowy zadziałał
w poprzednim xedzie pomagało uderzenie w kierownice aby czasowy zadziałał
Sterownik jest tylko i wyłącznie we włączniku wycieraczek było już pare razy na forum. Naprawa polega na kupieniu uszkodzonego elementu w elektronicznym i wymianie.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
też miałem przygode z tymi wycieraczkami i uszkodzony był przekażnik tak jak tu ktoś pisał znajduje się on przy kolumnie , wymontowałem go z GE i śmiga do dziś podejrzewam,że większość mazd ma identyczny przekażnik
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
W którym miejscu dokładnie on się znajduje i co trzeba zdemontować, że by się do niego dostać ? U mnie działa jak mu się zachce 
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
najlepiej to będzie jak odkręcisz kierownice i zdejmiesz z kolumny całe to ustrojstwo z przełącznikiem wycieraczek jak rozbierzesz to dojrzysz niewielkich rozmiarów przekażnik i to on w 99% odpowiada za takie zachowania się czasówki
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
Odświeżę nieco temat. Zaczęły się deszcze i też mam problem z wycieraczkami.
U mnie nie działa więcej niż tylko czasówka. Zaczęło się od tego, że w trybie ciągłej pracy wycieraczki potrafiły zatrzymać się w połowie szyby. Albo po chwili ruszały, albo musiałem przełączyć pary razy w inny tryb i dopiero wtedy ruszały. Teraz wygląda to tak, że nie działa w ogóle tryb czasowy, ciągły wolny i spryskiwacz (sam spryskiwacz działa, ale nie włączają się wycieraczki).
Działa jeszcze tryb szybki i pojedyncze włączenie wycieraczek. Czy winą można obarczać ten sam przekaźnik, czy też jest on tylko od czasówki?
Dodam, że niedawno miałem przeczyszczony cały mechanizm (nasmarowanie osiek). Ale nie wiem czy to może być powiązane.
U mnie nie działa więcej niż tylko czasówka. Zaczęło się od tego, że w trybie ciągłej pracy wycieraczki potrafiły zatrzymać się w połowie szyby. Albo po chwili ruszały, albo musiałem przełączyć pary razy w inny tryb i dopiero wtedy ruszały. Teraz wygląda to tak, że nie działa w ogóle tryb czasowy, ciągły wolny i spryskiwacz (sam spryskiwacz działa, ale nie włączają się wycieraczki).
Działa jeszcze tryb szybki i pojedyncze włączenie wycieraczek. Czy winą można obarczać ten sam przekaźnik, czy też jest on tylko od czasówki?
Dodam, że niedawno miałem przeczyszczony cały mechanizm (nasmarowanie osiek). Ale nie wiem czy to może być powiązane.
Strona 1 z 1