witam,
są wogóle dostępne dystanse do X6??
chcę włożyć w przednie drzwi głośniki Hertz esk lecz jest problem bo w plastikowy dystans fabryczny sie nie mieści potrzebuje takowe z mdf dopasowane
ktoś przerabiał temat w X6 może??
wogóle w drzwi problem jest kable poprowadzić fabryczne cieniutkie a otworu niema w aucie bo w tej gumie co doprowadza wiązkę do drzwi to wtyczka jest i nie da sie tamtędy kabli przeprowadzić :/
trochę porażka jak widzę
Dystanse głośników do Mazdy Xedos6
Strona 1 z 1
http://www.powe.com.pl Sprawdź czy dystansów do Xedosa nie ma tutaj. Jeśli nie ma to nic prostszego kupić deskę MDF i wyrzynarką objechać raz dwa taki dystans. Pozostaje jeszcze allegro.pl.
Z kostką na łączeniu rzeczywiście jest problem ale to nie znaczy że się nie da, można np.ją wyjąć i przewiercić; poza tym te głośniki nie mają tak ogromnej mocy by wymagały 4,5mm^2 kabla, nie przejmuj się tym co jest i na nim zamontuj, nic się nie stanie.
Z kostką na łączeniu rzeczywiście jest problem ale to nie znaczy że się nie da, można np.ją wyjąć i przewiercić; poza tym te głośniki nie mają tak ogromnej mocy by wymagały 4,5mm^2 kabla, nie przejmuj się tym co jest i na nim zamontuj, nic się nie stanie.
- Od: 19 maja 2010, 12:16
- Auto: 626 GF 2,0 136 KM 1998
dexxbiker szukałem już w necie na tej stronce i na allegro i niema niestety 
sposób na kostke znalazłem są w jej rogach 2 otwory (nie pełne) i tak jak mówisz wypale lub przewiercę dziurę
przewód chciałem dac 1,5mm tyle ze x2 bo woofer i tweeter jest a zwrotnica była by poza drzwiami bo tam nie bardzo widze jest jak ja umieścić poza tym esk ma regulacje w zwrotnicy więc jak juz wsadzę w drzwi to bede musiał rozbierać tapicerkę jeśli okaże się ze tweetery "ostro gryzą po uszach" a można na niej obciąć -2db lub dać 2 w górę
powiedz jak myślisz robic takie kombinacje czy poprostu wsadzic zwrotnicę w drzwi i podpiąć pod fabryczny kabel??
pozd
sposób na kostke znalazłem są w jej rogach 2 otwory (nie pełne) i tak jak mówisz wypale lub przewiercę dziurę
przewód chciałem dac 1,5mm tyle ze x2 bo woofer i tweeter jest a zwrotnica była by poza drzwiami bo tam nie bardzo widze jest jak ja umieścić poza tym esk ma regulacje w zwrotnicy więc jak juz wsadzę w drzwi to bede musiał rozbierać tapicerkę jeśli okaże się ze tweetery "ostro gryzą po uszach" a można na niej obciąć -2db lub dać 2 w górę
powiedz jak myślisz robic takie kombinacje czy poprostu wsadzic zwrotnicę w drzwi i podpiąć pod fabryczny kabel??
pozd
Puść input do zwrotki tym kablem co tam masz a dopiero do tweetera i woofera daj sobie inne kable, wtedy cała instalacja jest ok, na zwrotnice bez problemu znajdziesz gdzieś miejsce pod tapicerką.
Co do podbicia lub stłumienia tweetera to po prostu założysz tapicerkę bez skręcania zrobisz odsłuch i zdecydujesz jak wolisz to ustawić, a po tym składasz do kupy i spokój.
No to panel będziesz musiał wykombinować sam niestety.
Co do podbicia lub stłumienia tweetera to po prostu założysz tapicerkę bez skręcania zrobisz odsłuch i zdecydujesz jak wolisz to ustawić, a po tym składasz do kupy i spokój.
No to panel będziesz musiał wykombinować sam niestety.
Jeśli dystansu nie wykombinujesz to odezwij się do mnie.Wielokrotnie dorabiałem go do xedos'a.
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
A masz tam w ogóle jakiś seryjny z plastiku czy głośnik na płasko do blachy jak u mnie w 626 ?
No tak i bierzesz obrysowujesz to na MDF'ie i wyrównujesz krawędzie nie martwiąc się tym dziurami bo i tak to potem do blachy przykręcasz, potem w tym okrąg o średnicy ok 1-1,5 cm mniejszej niż głośnika i po problemie.
Najprościej ściąć (wyrównać) ten plastik co jest i dokręcić panel z MDF. U mnie to wyglądało tak:

Zostawiony daszek przeciw wodzie i zespolone silikonem.

Zostawiony daszek przeciw wodzie i zespolone silikonem.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
O jakiej grubości użyłeś płyty mdf ? Jestem na tym etapie i próbuje dopasować samą płytę do drzwi ale to za dużo zachodu. 
Xedos B6 http://www.youtube.com/watch?v=LqXNk-psA3s
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Strona 1 z 1