Dołożenie alarmu.
co do podłączenia pod kierunkowskazy, a właściwie pod awaryjne to pomysł jest wyśmienity, trzeba tylko zrobić to za pomocą diód.
Mam pytanie, czy ktoś próbował dodatkowym kanałem w w sterowniku pilota podłączyć się pod bagażnik, żeby osobnym przyciskiem otwierać sam bagażnik????? bo zastanawiam się czy z tego seryjnego sterownika zamka centralnego wychodzi osobny kabel na bagażnik.
I zastanawiam się, czy ktoś robił u siebie domykanie szyb, bo ja mam zamiar w ten weekend się z tym zabawić, nabyłem zestaw sterujący z dwoma pilotami, ale bez alarmu, ktory posiada osobny kanal na otwieranie bagażnika, a przez zamknięcie drzwi domyka też szyby przez 30 sekund.
Mam pytanie, czy ktoś próbował dodatkowym kanałem w w sterowniku pilota podłączyć się pod bagażnik, żeby osobnym przyciskiem otwierać sam bagażnik????? bo zastanawiam się czy z tego seryjnego sterownika zamka centralnego wychodzi osobny kabel na bagażnik.
I zastanawiam się, czy ktoś robił u siebie domykanie szyb, bo ja mam zamiar w ten weekend się z tym zabawić, nabyłem zestaw sterujący z dwoma pilotami, ale bez alarmu, ktory posiada osobny kanal na otwieranie bagażnika, a przez zamknięcie drzwi domyka też szyby przez 30 sekund.
- Od: 20 sty 2008, 23:08
Maciej Kaniewski napisał(a):I zastanawiam się, czy ktoś robił u siebie domykanie szyb,
Ja miałem i wyrzuciłem – system był na tyle głupi, że niezależnie od tego czy szyba była otwarta czy zamknięta przez te 30 sekund próbował ją domknąć.
Skutek był taki, że w ciągu 4 miesięcy wymieniłem 3 silniczki od zamykania szyb...
f*ck
Mev też założyłem u siebie domykanie szyb
system jest na tyle "inteligentny" ze domyka po jednej szybie, wykrywając przeciążenie przestaje podawać napięcie na silniczek i przełącza sie na kolejną az zamknie wszystkie
wiec o silniczki jestem spokojny
ale slyszalem też o takich systemach jak wlasnie Ty miałeś u siebie i o problemach z nimi związanymi.
Jakby ktoś był zainteresowany to za moduł na 5 szyb (jedna to szyberdach) zapłacilem 58 zł i jestem bardzo zadowolony
podłączenie nie bylo bardzo kłopotliwe i generalnie jak ktoś poradzi sobie z centralka to i to podłączy
Mam jednak pytanie jak podłączyć żeby centralka sygnalizowala zamknięcie i otwarcie zamków postojówkami ? w którą kostkę sie wpiąć?
Jakby ktoś był zainteresowany to za moduł na 5 szyb (jedna to szyberdach) zapłacilem 58 zł i jestem bardzo zadowolony
Mam jednak pytanie jak podłączyć żeby centralka sygnalizowala zamknięcie i otwarcie zamków postojówkami ? w którą kostkę sie wpiąć?
- Od: 4 sty 2006, 15:19
- Auto: Xedos2.0 v6 KF rok93
nie będe zakładał nowego tematu 
Mój Xed nie ma pilota do centralnego i chciałbym sobie takowy założyć.
Jak się wpiąć do przekaźnika to teoretycznie wiem, ale jaki pilot z allegro wybrać?
Chciałbym żeby po naciśnięciu pilota razem z drzwiami zapalały się postojówki tak jak w nowym np Passacie. Jak to podłączyć?
pozdr
Mój Xed nie ma pilota do centralnego i chciałbym sobie takowy założyć.
Jak się wpiąć do przekaźnika to teoretycznie wiem, ale jaki pilot z allegro wybrać?
Chciałbym żeby po naciśnięciu pilota razem z drzwiami zapalały się postojówki tak jak w nowym np Passacie. Jak to podłączyć?
pozdr
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
Chodzi ci aby migneły postojówki zamiast kierunków? Wiem ,że na forum ludzie robili ,bez dokładania siłownika w drzwiach kierowcy ,ale ja zrobiłem w ten sposób. Dołożyłem silownik i podpiołem nową centralke w miejsce starej i wszystko działa. Co do pilota z centralka to jakościowo dobre i za przystępną cene są produkty STIG znajdziesz na allego.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
dokładnie tak pozycyjne zamiast kierunków
na forum są instrukcję jak podłączyć bez siłownika ale do 323F BA, pytanie pod co wpiąć się w Xedosie by przy zamykaniu, otwieraniu mrygał oczkami? 
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
Pod kabel idący do postojówek, w momęcie gdy dasz sygnał na pilocie centralka puści 12v na ten kabel i światła mrugną. Miernik w dłoń i do dzieła
od kierunków był pod kierownicą ,więc postojówki też powinny być
w tej wtyczce bardziej po lewej ,która idzie od lewego "machacza".
nie chciałbym czegoś zjarać 
mam jeszcze pytanko co do tego zestawu STIG – to jest autoalarm – czy mogę tę centralkę zamontować bez alarmu?
mam jeszcze pytanko co do tego zestawu STIG – to jest autoalarm – czy mogę tę centralkę zamontować bez alarmu?
Możesz kupić sam sterownik centralnego zamka bez alarmu. Jak kupowałem z alarmem
Wersje z pilot "scyzoryk". Nawet dobrze wykonane. Jak będziesz ostrożny to nic nie zjarasz ja cały allarm podlączałem miernikiem i nic się nie stało.
ja tez w swoim Xedosie zakladalem (alarm ze sterowaniem centralnego) na probowke z dioda, i bezproblemowo, podlaczenie bylo pod kierunki plus syrenka, calosc trwala 2h (najwiekszy problem to przeciagnac przewod pod maske do syrenki, a poza tym to zabawa w sprawdzenie przewodow (co od czego) i podlaczenie, w wielu autach zakladalem sterowniki i alarmy, jak narazie nic sie nie spalilo
a wszystko przy pomocy takiej probowki na 12V,
z podlaczeniem pod postojowki nie probowalem ale zasada taka sama (kwestia znalezienia odpowiedniego przewodu do podlaczenia (wlaczasz postojowki i sprawdzasz ktory przewod podaj prad w momencie wlaczania postojowek, potem podlaczasz pod niego przewody z centralki i gotowe
z podlaczeniem pod postojowki nie probowalem ale zasada taka sama (kwestia znalezienia odpowiedniego przewodu do podlaczenia (wlaczasz postojowki i sprawdzasz ktory przewod podaj prad w momencie wlaczania postojowek, potem podlaczasz pod niego przewody z centralki i gotowe
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
zakupiłem i podłączyłem centralkę STIG Veyron 69 Maxxx.
musimy podłączyć 6 kabelków – czyli pod każde we wtyczce przekaźnika centralnego zamka (w nogach pasażera)
biały i biało czarny ----> cienkie przewody we wtyczce
czarny ----> czarny (masa)
czerwony ----> biało zielony
żółty o żółto czarny pod pozostałe dwa we wtyczce
centralka posiada 2 nie zależne wyjścia na kierunki więc nie musimy się bawić w diody.
by mrugały kierunki wystarczy oba brązowe kabelki podłączyć pod wtyczkę przekaźnika awaryjnych (pod kieorwnicą)
wie ktoś gdzie znajduję się wtyczka od pozycyjnych by się wpiąć? próbowałem pod włącznik przy kierownicy ale nie śmiga, a wtyczki zlokalizować nie mogłem, lub jakiś inny pomysł?
pozdr
musimy podłączyć 6 kabelków – czyli pod każde we wtyczce przekaźnika centralnego zamka (w nogach pasażera)
biały i biało czarny ----> cienkie przewody we wtyczce
czarny ----> czarny (masa)
czerwony ----> biało zielony
żółty o żółto czarny pod pozostałe dwa we wtyczce
centralka posiada 2 nie zależne wyjścia na kierunki więc nie musimy się bawić w diody.
by mrugały kierunki wystarczy oba brązowe kabelki podłączyć pod wtyczkę przekaźnika awaryjnych (pod kieorwnicą)
wie ktoś gdzie znajduję się wtyczka od pozycyjnych by się wpiąć? próbowałem pod włącznik przy kierownicy ale nie śmiga, a wtyczki zlokalizować nie mogłem, lub jakiś inny pomysł?
pozdr
pod kierunki musiabys sie podpiac bo w awaryjkach masz i tak przejscie na 2 strony. z tego 1 kabla musialbys zrobic 2 i wpiac w kazdy z rozdzielonych przewodow specjalne diody, zeby ci nie spalilo centralki jak wlaczysz zwykle kierunki

Od kierunków w pająku wtyczka pod lewą manetką, nie pamiętam kolorów chyba biały z zielonym paskiem był jeden.
jak dobrze pamietam to odwotnie
zielony z bialym a drugi chyba zielony z czarnym, zajzyj w kostke z tylu w lampach i bedziesz wiedzial ktory to 

jedrzej07 napisał(a):jak dobrze pamietam to odwotniezielony z bialym a drugi chyba zielony z czarnym, zajzyj w kostke z tylu w lampach i bedziesz wiedzial ktory to
Racja
szukam właśnie tej kostki od kierunków i nie jestem pewny co do mojej znajdy... a moge podłączyć sie doło przerywacza?!
http://zapodaj.net/54586268ca45.jpg.html
http://zapodaj.net/54586268ca45.jpg.html
- Od: 17 kwi 2010, 16:27
- Auto: xedos6 2.0 v6 98r
najbezpieczniej jest sie wpiac w te kable od kierunkow, nie wiem jak to jest z przerywaczem, ja u siebie wpialem sie (moze nie fachowo) ale w przewody idace w listwie progowej, tam w wiazce wyszukalem te od kierunkow (lewy i prawy) i w nie sie wpialem, dziala juz ponad 2 latka