Witam!
niedawno miałem kolizje i na moje nieszczęscie dostały przednie lampy (dobrze że z AC) i zakupiłem angielskie lampy.... musze sie poradzic jak przerobic tak aby były zgodne z ruchem prawostronnym.... wiem ze bez rozklejenia sie nie da i licze na was drodzy koledzy jak to zrobic by zminimalizowac uszkodzenie klosza.... najlepiej jakas fotorelacja.
Pozdrawiam!
przeróbka angielskich reflektorów
Strona 1 z 1
Ja u siebie przerabialem i juz ci mowie co i jak. Rozlkejasz lampe, wykrecasz mocownie odblysnika soczewki i samej soczewki. Miedzy nimi znajduje sie blaszka (przeslona) musisz ja wykrecic i masz terz 2 opcje albo spilowac stara blaszke na ksztalt euro tzn odwrotnie ustawione pozimy przeslony lub docicac sobie nowa blaszke o odpowiednim ksztalcie. Radze przy tym wszyskim odrazu wyszorowac sobie lampy. Co do drugiej opcji z dorabiana blaszka to niewiem czy to jest najlepszy pomysl bo zrobilem tak u siebie i napewno nie oslepiam innych ale brak jest rownego odciecia swiatla przy podjechaniu np do sciany wiec cos jest nie tak. Cala operacja zajmuje ok 3h
Mercedes SLK kompressor
- Od: 21 kwi 2006, 11:02
- Auto: Mercedes SLK
tomaj82 napisał(a):ja nie chce regenerowac reflektorów tylko przerobic lampe....
Wiem, ale zapytałeś:
tomaj82 napisał(a):wiem ze bez rozklejenia sie nie da i licze na was drodzy koledzy jak to zrobic by zminimalizowac uszkodzenie klosza.... najlepiej jakas fotorelacja.
A tam z tego, co wiem jest opisane jak zdjąć klosz...
Grzyby napisał(a):qbass napisał:
piekarnik
ni huhu nie działa – próbowałem i ciasto nie wyrosło
Tylko opalarka
Też takie rzeczy robiłem opalarką, choć i w piekarniku raz się udało.
Sprzedam sporo części do MX-6/626 GE KL 
Najlepsza jest suszarka. Jeśli masz możliwość to można poszukać soczewek od np 626 lub samych blaszek. Ja u siebie zamontowałem soczewki od punto z szklanymi odbłyśnikami i jest super. Jest z tym trochę roboty ale później długo masz spokój.
Posiadam wszystkie części do XEDOSA 6 jeśli czegoś potrzeba proszę o kontakt. Kontakt do kolegi proszę powołać się na forum mazdy tel 793 163 816.
- Od: 26 lut 2007, 12:53
- Auto: XEDOS 6 2.0 V6
bedzie SI
bo ja tak mam u siebie i wszytko bez problemu przekrecasz przesłony i to wsio jak masz wypalone odbłyśniki to nie ma sensu myć tylko przy okazji oddaj do regeneracji: http://www.regeneracja-hc.com/ albo daj im całe lampy i niech wszystko zrobią (regeneracja i przekładka przesłon) bedziesz miał profesjonalnie i nie bedzisz się martwił czy dobrze skleiłeś, żeby później nic nie parowało ect.

http://www.youtube.com/watch?v=yormhej1TKs
fotek nie mam ale po odklejeniu szkła to jest kwestia dwóch śrubek. co do ceny do regeneracja jednego odbłyśnika to 50zł wiec nie jest drogo a napewno warto. łącznie za regeneracje i wymiane zapłaciłem 250zł obu reflektorów a są teraz jak nowe!!!

http://www.youtube.com/watch?v=yormhej1TKs
Strona 1 z 1