Hej
Straciłem wczoraj światła stopu ,zmieniłem żarówki,sprawdziłem bezpieczniki i nic,moje pytanie to jak mozna sprawdzic ze to czujnik stopu?? czy jak zrobie na nim zworke to swiatła powinny sie zapalic?? oznaczajac ze to czujnik jest walniety??
brak świateł stopu
Strona 1 z 1
tak, mozesz zrobic zworke i sprawdzic czy sie zaświecą
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
Kable, i to metalowe gdzie wkładasz żarówkę, najlepiej podmienić kabelek od innego auta 
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Przeczyść styki od żarówek. Może być jeszcze przekaźnik. Lubią szwankować. Są po prawej stronie, tam gdzie antena. Jeden jest gdzieś na wierzchu a drugi daleko w głąb. Gdzieś przed amorem na ściance grodziowej między błotnikiem a nią właśnie. Trzeba włożyć rękę i wymacać.
Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.
- Od: 4 gru 2009, 15:37
- Auto: Saab 9-3 2.0t Vector
MazDarek napisał(a):Sprawdź wiązkę przewodów, które idą obok zawiasów klapy. Zdarza się, że czasami niektóre się przecierają i wyłączają się np. światełka stopu albo biegu wstecznego.
No ja właśnie miałem tak u siebie z wstecznym światłem przetarły się właśnie tam
kable sa OK,na wtyczce od czujnika stopu jest 12v ,znalazłem przekaznik,idzie do niego 6 kabli w tym 2 identyczne jak przy czujniku i na obu jest napiecie takie samo jak na czujniku.
Jak moge sprawdzic ten przekaznik?? Jakas zworka??
Jak moge sprawdzic ten przekaznik?? Jakas zworka??

- Od: 26 mar 2009, 12:04
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 V6 1993r
W takim razie spisz sobie dokładnie dane z rezystora i kondensatora. Tylko tak możesz dobrać właściwie w jakimś sklepie elektronicznym. Wylutuj stare i wlutuj nowe. Powinno pomóc. Ewentualnie możesz spróbować bez przekaźnika. Podpiąć kabelki bezpośrednio ze sobą.
Strona 1 z 1