Pytanie o ustawienia klimatyzacji
Strona 1 z 1
Witam wszystkich! I oczywiście jako nowy użtkownik mam pytanko – w moim Xedosie z środkowej kratki nawiewu klimatyzacji zawsze leci chłodne powietrze (niezależnie jak ustawione jest pokrętło regulacji) natomiast w innych jest OK. Wygląda na to, że nie zamyka się jakiś obieg regulowany tym pokrętłem. Proszę pomóżcie, co mam zrobić aby to zaczęło działać poprawnie (gdzie szukać uszkodzenia), bo trochę nieprzyjemne jest jak cały czas mam chłodzoną prawą rękę. Pozdrowionka
- Od: 3 mar 2005, 14:58
- Auto: Mazda Xedos 2.0i V6 '97
sprawdź, czy pionowy suwak przy kratkach na konsoli środkowej masz w pozycji "na dół" (ludek bez niebieskiego wokół głowy
)
jesli tak i wciaż dmucha zimne to pewno coś z cięgnem łączącym suwak ze stosowną klapką w mieszaczu powietrza przy nagrzewnicy.
zdemontujesz schowek – masz dobre dojście do mocowania cięgna na mieszaczu. zdemontujesz konsolę środkową – dojście do mocowania na suwaku.

jesli tak i wciaż dmucha zimne to pewno coś z cięgnem łączącym suwak ze stosowną klapką w mieszaczu powietrza przy nagrzewnicy.
zdemontujesz schowek – masz dobre dojście do mocowania cięgna na mieszaczu. zdemontujesz konsolę środkową – dojście do mocowania na suwaku.
Strona 1 z 1