Przewody wysokiego napięcia.
Witam jakie komputer pokaże blędy jak kable WN będą uszkodzone. Kiedyś sprawdzałem błędy i komputer wyświetlił mi kilka błędów już nie pamiętam jakie to były dokładnie numery błędów ale z tego co pamiętam były to błędy jednej i drugiej sondy lambda i z tego co pamiętach chyba też pokazało błąd związany z przepływomierzem. Sprawdzałem sondy Lambda i elektryk mi powiedział że sondy są ok. Samochód po rozgrzniu silkika nie jedzie normalnie tylko jest jakiś zamulony nie ma takiej dynamiki jazdy jak powinna być, poszarpuje na niższych obrotach i jest dopiero trochę lepiej powyżej 3 tyś. obr/min. Może macie jeszcze jakieś inne propozycje co może być uszkodzone i może jakieś patenty jak sprawdzić i wyeliminować uszkodzenia.
- Od: 9 sie 2004, 11:41
- Auto: Mazda Xedos6 2.0 V6 93r.
stawiam na zużyty (zapchany) katalizator
jak paadają kable i świece to zazwyczaj szarpie przy obciążeniu silnka czyli pod górkę ewentualnie przy wczesnej zmianie biegu i zazwyczaj bardziej na zimnym niz na ciepłym niemniej jednak jeżeli nie wiesz ile zrobiłęś na tych kablach i świecach to należało by je zmienić w pierwszej kolejności a potem zabierać sie za poważniejsze rzeczy.
- Od: 20 lip 2005, 16:56
- Auto: Focus I TDCi
wyjalem ostatnio kable zaplonowe na aparacie zaplonowym. Dwa z nich byly w proszku!
Tzn. te elementy metalowe pod fajka po prostu sproszkowane... Wygladaly jakby zniszczone przez kwas z akumulatora (niebieski proszek) Co moze byc tego przyczyna?
Przy deszczu auto mi lekko przerywa, musze wymienic kable.
Tzn. te elementy metalowe pod fajka po prostu sproszkowane... Wygladaly jakby zniszczone przez kwas z akumulatora (niebieski proszek) Co moze byc tego przyczyna?
Przy deszczu auto mi lekko przerywa, musze wymienic kable.
- Od: 8 maja 2007, 23:33
- Auto: xedos 6 2.0 V6, 626 GD 2.0i 16V GT hatchback
tak kable do wymiany!!!
NGK Jak masz kase BOSH robi teraz dobre a jak ubolewasz na brak gotowki to polecam senteka nie wiem czy tak sie pisze ale tak sie czyta ja mam i nie nazekam!
NGK Jak masz kase BOSH robi teraz dobre a jak ubolewasz na brak gotowki to polecam senteka nie wiem czy tak sie pisze ale tak sie czyta ja mam i nie nazekam!
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
Redoo napisał(a):nie wiem czy tak sie pisze
Sentech
- Od: 7 lis 2006, 17:57
- Auto: Mazda XEDOS CA B69 1994r
Honda Accord 2.0 CL VII
też szukam czegoś dobrego i jeszcze nie kręciłem się nigdzie. Pewnie do Carspeed uderzę.

- Od: 3 lip 2013, 22:26
ja kupowalem tydzien czy 2 tygodnie temu u smirnoffa kable WN firmy NGK (ogolnie polecane na forum) za 329zl
lukas_V napisał(a):ile kosztuja oryginalne przewody WN do Xedosa
Google, Allegro, Carspeed, wystarczy poczytać forum bo takich tematów już była kilkanaście chyba...
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
odświeżę temat bo mam podobną przypadłość, autko nie przyspiesza płynnie, ale tylko na ciepłym silniku, czasem jest tak, że po wciśnięciu gazu zamula a dopiero po chwili wyrywa do przodu, po dłuższym postoju dłużej trzeba kręcić rozrusznikiem dłużej niż zwykle, komputer wymrugał mi błędy 10 i 17 czyli czujnik temperatury powietrza zasysanego i przednia sonda lambda, spalanie mam na poziomie 8,5l w trasie i ok 11l w mieście więc chyba lambda dobrze pracuje. Co o tym myślicie? Dodam, że przewody wymienię przy najbliższej okazji i jestem umówiony na wizytę u mechaniora więc dopiszę się tutaj jak już zażegnam problem.

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Mam takie same objawy jak kolega Cranshaw od niedawna a świece i przewody mają jakieś 10 tyś km. Tyle, że błędy jakie mi pokazało to: 2;3;4;17;23
Czekam na wyniki
Osobiście sprawdzę i oczyszczę dokładnie styki w aparacie zapłonowym.
Czekam na wyniki
Osobiście sprawdzę i oczyszczę dokładnie styki w aparacie zapłonowym.
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
U mnie jak kable padały to przerywał po rozgrzaniu do 2500 obrotów na zimnym było wszystko ok.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Ja nie mam takich objawów jak pisze Tubi więc obstawiam lambdę, powtarza się błąd 17 więc chyba sprawa jasna, miałem naprawiać lambdę i przepływkę bo mam też błąd 10 ale na razie zrobię tylko lambdę i zobaczę co się będzie działo.

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
I dzisiaj mnie to dotknęło... Objawy:
– trzeba dluzej kręcić by zapalił
– jak ruszam nie ma dynamiki
– na wolnych obrotach ( na luzie ) silnik pracuje nierówno
– jak zredukujuje do 2 i chce przyspieszyć samochod ma moment jakby nie reagował na pedał gazu, a po chwili jest ok.
Pow. 2,5-3 tys obrotów jest wszystko ok.
Co moze byc wina takiego stanu rzeczy?
– trzeba dluzej kręcić by zapalił
– jak ruszam nie ma dynamiki
– na wolnych obrotach ( na luzie ) silnik pracuje nierówno
– jak zredukujuje do 2 i chce przyspieszyć samochod ma moment jakby nie reagował na pedał gazu, a po chwili jest ok.
Pow. 2,5-3 tys obrotów jest wszystko ok.
Co moze byc wina takiego stanu rzeczy?
Jeśli nastąpiło to nagle np w bardziej deszczowy dzień,to winne mogą byc przewody kopułka palec i świece ( czyli standard ) Moze złej jakości paliwo, poczekaj kilka dni i obserwuj czy coś się zmieni. Wyjezdzij stare paliwo zatankuj lepsze .

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Tankuje tylko na BP, nigdy nie miałem problemów. Wróciłem z pracy było wszystko ok, Xedos stał z 2-3 godziny odpaliłem go i wyszło to co napisałem wyżej. Po drodze zatankowałem na Orlenie – nic się nie zmieniło. A dzień słoneczny, ciepło więc to raczej nie wina pogody.