witam wszystkich.
mam pytanie odnosnie obrotów silnika.
zanim moja mazda sie rozgrzeje to maobroty dochodzace do 2tys obrotów na luzie.
jak sierozgrzeje to juz normalne czyli niecały tysiac.
czy tak powinno byc?
jesli nie to co moze byc przyczyna?
pozdrawiam
duże obroty silnika
Strona 1 z 1
to jest normalne, ssanie sie zalacza i utrzymuje wyzsze obroty na zimnym, jak sie nagrzeje to spadaja do wlasciwego poziomu. chociaz wydaje sie ze powinno byc w granicach 1500 obotow. ale skoro spada pozniej do prawidlowego poziomu to mysle ze nie masz sie czym przejmowac 
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
no to dzieki bo juz sie martwilem....
ja mam tak 1700 ale jaksie rozgrzeje to jest ok. tak mniej niz tysiac:)
a jeszcze pytanie odnosnie zbiorniczka wyrownawczego... czy u Was pobiera płyn czy tylko wyrzuca nadmiar?
bo mi siewydaje ze mam mało w układzie a zbiorniczek jest pełny...
ja mam tak 1700 ale jaksie rozgrzeje to jest ok. tak mniej niz tysiac:)
a jeszcze pytanie odnosnie zbiorniczka wyrownawczego... czy u Was pobiera płyn czy tylko wyrzuca nadmiar?
- Od: 25 lis 2008, 00:35
- Auto: xedos 6 2,0 V6
No raczej nie normalne. Winą jest za bardzo przekręcony TPS najprawdopodobniej. U mnie na zimnym silniku jest ok 1200 rpm a jak się nagrzeje do spada do ok 400-500 rpm. Ale na starcie 2000 to zdecydowanie za dużo.
Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.
- Od: 4 gru 2009, 15:37
- Auto: Saab 9-3 2.0t Vector
kunacik napisał(a):a jeszcze pytanie odnosnie zbiorniczka wyrownawczego... czy u Was pobiera płyn czy tylko wyrzuca nadmiar?
jak masz instalacje gazową sprawdz wszystkie opaski od węży które idą do reduktora z płynem chłodzącym – masz pewnie nieszczelność w układzie i dlatego później gubi podciśnienie przy chłodzeniu się silnika i nie zasysa z wyrównawczego...

http://www.youtube.com/watch?v=yormhej1TKs
Witam kolegów u mnie na starcie z rana przy dużym mrozie jest w granicach 1200-1500 nawet jak temperatura spadła ponizej -25 stopni ,po chwili pomalu spadaja do 1000 i jak sie nagrzeje to spadaja do 500-600 obr/min jak u kolegi joebo.Wydaje mi sie ze chyba prawidłowo

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
maryjo napisał(a):1500 tez myślę że jest ok, chociaż czasem się zdarzy 1700 u mnie ale to pewnie przez srogie mrozy
potwierdzam u mnie to samo przy -30 lub wyżej przez kilka, kilkanaście sekund jest 1700 potem 1500 i w dół. Do powiedzmy 700.
Więc chyba okolice tych wartości są normalne.
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
- Od: 6 sty 2009, 18:55
- Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF
Strona 1 z 1