Po wymianie pasków wieloklinowych (4 godziny, ugwizdany po pachy, pościerane kostki) okazało się że łozyska w roklach zaczęły śpiewać, a dolna rolka napinająca dawno juz nie przypomina koła...
Jakies pomysły na zamienniki czy cokolwiek co da się zamontowac w miejsce oryginału, bo w ASO na Puławskiej zdziercy chcą 420 za sztukę...
Roki napinające – jakies zamienniki albo cus ????
Strona 1 z 1
Bylo bylo bylo. Aje jeszcze raz napisze
Kup dwa lozyska 6203 RS (15 PLN za sztuke) albo jeszcze lepiej wyjmij stare z rolek i zmierz suwmiarka coby byc pewnym na 100% ze to wlasnie te trzeba kupic
Tak na marginesie to czemu wymieniales paski 4 godziny?
Kup dwa lozyska 6203 RS (15 PLN za sztuke) albo jeszcze lepiej wyjmij stare z rolek i zmierz suwmiarka coby byc pewnym na 100% ze to wlasnie te trzeba kupic
Tak na marginesie to czemu wymieniales paski 4 godziny?
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
Bo śruba od górnego paska była zapieczona i nie udało mi się jej odręcić. Powiem tylko że odkręciłem ją dospawując do niej pręt i dopiero wtedy się udało. Śruba została poddana liftingowi śrusarkiemu i wygłada jak nowa...
prywatnie proszę mi mówić "pan gruby"
- Od: 11 lis 2003, 00:01
Tez mialem problem z ta sama nakretka co Ty. Dolna mozna odkrecic nasadowym a gorna trzeba podejsc oczkowym a jak ktos ja cwiczyl kluczem kiepskiej jakosci to pozniej juz niczym nie da sie odkrecic oczywiscie opcja przecinak i mlotek jest zawsze aktualna 
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
Niestety górnej nie dało sie podejść oczkowym, bo poprzedni właściciel nie tylko odkręcał, ale równierz dokręcał ją przecinakiem i młotkiem...
Po przyspawaniu pręta, śruba drgnęła...
Zakupiłem dziś łożyska i jedną roklę, ciut mniejszą ale nie powinno to przeszkadzać. Zostaje jeszcze zdemontowac rolki przecisnąc łożyska i powinno być OK.
Po przyspawaniu pręta, śruba drgnęła...
Zakupiłem dziś łożyska i jedną roklę, ciut mniejszą ale nie powinno to przeszkadzać. Zostaje jeszcze zdemontowac rolki przecisnąc łożyska i powinno być OK.
prywatnie proszę mi mówić "pan gruby"
- Od: 11 lis 2003, 00:01
Nazgulio napisał(a):Niestety górnej nie dało sie podejść oczkowym, bo poprzedni właściciel nie tylko odkręcał, ale równierz dokręcał ją przecinakiem i młotkiem...

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Strona 1 z 1