Wyciek mokra skrzynia biegów
Strona 1 z 1
Witam ostanio na kanale wymieniając osłonę przegubu zobaczyłem ze cala skrzynia jest mokra od oleju myślałem ze do ze skrzyni ale tam jest olej a ubywa mi oleju silnikowego dodatkowo mam cala mokra osłonę od przegubu wewnętrznego po prawej stronie mysllem ze poszła osłona gumowa i to smar ale oslona jest ok na postoju jak auto stoi to nie zostawia żadnych śladów oleju szukałem wycieku ale widac tylko lekko paca sie uszczelki od pokrywy u góry ale nie widać zęby coś spływało
Najprawdopodobniej strzelił zimer na wale od strony koła zamachowego więc przygotuj się na demontaż silnika bo w przeciwnym razie spalisz tarcze sprzęgła.Oczywiście mogę się mylić (lepiej dla ciebie)ale raczej będzie tak jak opisałem.
- Od: 9 gru 2008, 16:52
- Auto: XEDOS6 2.0 V6
U mnie skrzynia też była obrzygana olejem i osłona od przegubu również.... a leciało spod pokryw
tzn. lało się
aparat masz od razu widoczny jak otworzysz maskę
(prawy dolny róg na fotce)
widzisz skąd wychodzą kable zapłonowe
będziesz widział czy jest mokro tam gdzie aparat wchodzi w głowicę....

aparat masz od razu widoczny jak otworzysz maskę
widzisz skąd wychodzą kable zapłonowe

- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Wiesz ja jak zobaczyłem to to też się zdziwiłem ale ciekło ostro głównie z tylnej pokrywy, uszczelki były jak z kamienia to się nie dziwie
A ty kiedy ruszałeś uszczelki pokryw??
wiesz, ja tam nie patrzyłem czy mi ciekło na postoju, ale przyjrzyj się dokładnie tym uszczelkom, ja obstawiam na nie, przynajmniej u mnie lało się z nich ostro, teraz mam spokój 
Strona 1 z 1